Kauno miesto simfoninio orkestro gimtadieniui – vietoje gastrolių JAV nauja kompaktinė plokštelė

Ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų žinomam Kauno miesto simfoniniam orkestrui vasario 5-ąją sukako 16 metų.

 Kauno miesto simfoninis orkestras.<br> KMSO archyvų nuotr.
 Kauno miesto simfoninis orkestras.<br> KMSO archyvų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 9:58 AM

Jei ne pasaulį užgriuvusi pandemija, šį gimtadienį Kauno orkestras būtų minėjęs koncertuodamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur buvo suplanuota apie 30 jo, o taip pat solistų iš Lietuvos ir kitų šalių koncertų. Deja, negali orkestras (vyriausiasis dirigentas Konstantinas Orbelianas, vadovas Algimantas Treikauskas) tradiciškai gimtadienio proga ir Lietuvoje savo gerbėjų pradžiuginti pasirodymu, bet tai ruošiamasi padaryti, kai tik bus atlaisvinti karantino ribojimai kultūros įstaigoms.

Su tam tikra nostalgija Kauno miesto simfoninio orkestro vadovai ir muzikantai dabar prisimena dvi kolektyvo istorijai svarbias datas. 2004 m. rugsėjo 30 d. Kauno miesto Taryba priėmė sprendimą steigti orkestrą, tačiau tikrasis miesto orkestro „gimimas“ įvyko 2005 m. vasario 5 dieną, surengus pirmąjį koncertą. Nuo to laiko prabėgus 16-kai metų, Kauno miesto simfoninis orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja žinomiausi muzikai iš viso pasaulio.

Negalėdamas klausytojų pakviesti į koncertų salę ir dovanoti gyvai atliekamo koncerto, orkestras, pasinaudojęs gražiu sutapimu, savo gimimo dienos proga pristato kompaktinę plokštelę, kurią dar 2019 metų gegužę Kauno valstybinėje filharmonijoje įrašė kartu su mecosopranu Oksana Volkova – daugelio tarptautinių prestižinių konkursų nugalėtoja, apdovanota už klasikinės muzikos žanro vystymą ir populiarinimą.

„Mums labai džiugu, kad ši solistė pasirinko būtent Kaune įrašyti savo pirmąją solinę kompaktinę plokštelę, kurią įvairių šalių operos teatruose, taip pat – internetu ar specializuotose parduotuvėse bus galima įsigyti nuo kovo 19 dienos.

Įrašų metu, kaip įprastai, solistei ir orkestrui dirigavo maestro Konstantinas Orbelianas. Kompaktinė plokštelė išleista bendradarbiaujant su pasaulyje pripažinimą pelniusia lietuvių įrašų kompanija „Baltic Mobile Recordings“ bei JAV leidybine kompanija „Delos“, kalbėjo simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Pasak orkestro atstovės Aistės Pupkytės, leidybinius projektus plėtojantis Kauno simfoninis orkestras bendradarbiauja su žinomiausiais solistais: vokalistais, instrumentalistais bei dirigentais. Per 16 kūrybinės veiklos metų orkestras įrašė ir išleido dvi dešimtis kompaktinių plokštelių, kurios ne kartą buvo paskelbtos geriausiomis pasaulyje bei nominuotos prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.