Remis Rančys savo nauju albumu veda per margą džiazo sceną

Vienas ryškiausių šalies džiazo muzikantų multiinstrumentininkas Remis Rančys pristato naująjį savo albumą „Pavėjui“ ir kviečia klausytojus leistis į užburiančią kelionę – apskrieti pasaulio žemėlapį, panirti į skirtingus muzikos stilius, išgirsti unikalių instrumentų skambesį ir prikelti senus prisiminimus.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
 Įrašų sesija.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 Įrašų sesija.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 R.Rančys.<br> V.Morkevičiaus nuotr.
 R.Rančys.<br> V.Morkevičiaus nuotr.
  R.Rančys.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  R.Rančys.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Albumo viršelis.
 Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 1:17 PM

Skaitmeniniu formatu išleistas albumas „Pavėjui“, regis, ima klausytoją už rankos ir veda per visą margą džiazo sceną: jame girdime šiaurietišką džiazo skambesį ir dainuojamosios poezijos tonus, šėlsmingą kumbiją ir nuotaikingą regi.

Tačiau muzikos lankstumas – tik viena naujojo R. Rančio albumo savybė. Anot multiinstrumentininko, „Pavėjui“ gimė iš vidinio pasaulio kelionių, nupučiant dulkes nuo prisiminimų, potyrių ir emocijų.

„Kūriniai, kuriuos įrašėme, yra tarsi trumpi filmai, pasakojantys apie gyvenimo vingius ir tekantį laiką. Tikiuosi, klausytojas šioje muzikoje išgirs pasakojimus apie laikinumą, gamtos grožį, ramybę, pasaulio margumą bei platumas“, – kalbėjo albumo autorius.

„Pavėjui“ – antrasis autorinis R.Rančio albumas. Šis kūrėjas daugiausia laiko muzikuodamas praleidžia su charizmatiška svingo grupe „The Schwings Band“, tačiau rado laiko ir savo asmeniniam kūrybiniam keliui praplėsti. Albume publikai pristatoma 11 autorinių R. Rančio kompozicijų, kurias klausytojai anksčiau galėjo viena ausimi nugirsti koncertų metu, tačiau į unikalų įrašą jos sugulė pirmą kartą.

Muzikantas albumą įrašyti nusprendė savo gimtajame mieste, Šiaulių dramos teatre. „Albumo įrašai truko dvi dienas: išsijuosę darbavomės nuo ryto iki vakaro, kol kartu su nuostabiais kolegomis ir partneriais, filmavusiais įrašų sesijas, – kūrybos studija „Wide Wings“ – pasiekėme tikslą. Be to, džiazo mėgėjai bus nudžiuginti ir atskirtų albumo dainų videoįrašais“, – pasakojo R.Rančys.

„Žmonės, prisidėję prie šio albumo atsiradimo, suteikė savitos magijos kiekvienai kompozicijai. Esu laimingas, kad „Pavėjui“ dienos šviesą išvydo būtent šių talentingų muzikos kūrėjų – Richardo Banio, Eglės Sirvydytės, Pauliaus Adomėno, Gedimino Stankevičiaus ir Vadimo Stankevičiaus – dėka. Būsiu atviras: su šia komanda mums reikėjo aptarti vien tik technines detales. Visa kita jie sukūrė patys, net maloniai praplėsdami muzikinę albumo viziją“, – džiaugiasi albumo lyderis.

R.Rančys – vienas ryškiausių Lietuvos džiazo kūrėjų, kompozitorius, aranžuotojas, meistriškai valdantis saksofonus, klavišinius ir fleitą. Muzikantas atstovauja tradiciniam džiazui, tačiau jo kūryboje ryškūs „world“ bei įvairių šalių etninės muzikos motyvai.

R.Rančys studijavo Vilniaus konservatorijoje, Danijos „Den Rytmiske“ aukštojoje mokykloje, Amsterdamo konservatorijoje. Savo aktyvios muzikinės veiklos sąrašą menininkas nuolat pildo naujais koncertais, suburtais ansambliais, albumų įrašais ir leidyba, edukacine veikla.

Albumo įrašuose dalyvavo: R.Rančys (sopranis saksofonas, melodika, vokalas, gitara, altinė fleita), R.Banys (fortepijonas, kalimba), E.Sirvydytė (vokalas), P.Adomėnas (bosinė gitara, vokalas), G.Stankevičius (būgnai, perkusija) ir V.Stankevičius (gitara, gitalelė). Garso inžinieriai – Artūras Bieliauskas ir Paulius Trijonis. Albumo viršelio autorius – R.Rančys.

Albumo įrašus dalinai finansavo Lietuvo Kultūros Taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.