Šalies kino teatrai atsiveria žiūrovams šmaikščia prancūziška komedija

Nuo šios savaitės šalies kino teatruose karaliauja ironiška prancūziška komedija „Išvalyti atmintį“ („Effacer l'historique“, 2020).

Prancūzų rašytojo M.Houellebecq'o herojus filme primena jo paties knygų personažą. 
Prancūzų rašytojo M.Houellebecq'o herojus filme primena jo paties knygų personažą. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 10:17 AM, atnaujinta May 1, 2021, 10:24 AM

Prieš pat pandemiją Berlyno kino festivalyje „Sidabriniu lokiu“ apdovanoti jos kūrėjai – kino chuliganai režisieriai Benoît Delépine'as ir Gustave'as Kervernas – siūlo pasijuokti iš šiuolaikiško absurdo, kai gyvenimą, atrodo, valdo internetas ir jo algoritmai.

Tai, kas nutinka filme pavaizduotame mažame Prancūzijos provincijos miestelyje, galėtų įvykti bet kur kitur.

Viena juostos herojų vieniša mamytė Merė atsiduria namų gamybos sekso filme, kuris tuoj bus nutekintas, o jai terūpi, kad virtualioje premjeroje netyčia nesudalyvautų sūnus. Kitą veikėją – dorą pavežėją Kristiną – kažkas negailestingai šmeižia, numušdamas jos uberinius reitingus. O prasiskolinęs Bernardas stoja į kovą prieš feisbuką ir jo dukros patyčias socialiuose tinkluose.

Trys naivūs, bet atkaklūs piliečiai suvienija jėgas, kad pasipriešintų nematomam monstrui –gyvenimus apraizgiusiam visagaliam internetui. Pasitelkę juodąjį humorą, filmo režisieriai dalija atvirumo selfiukus provokuojančiose situacijose.

Sarkazmo ir ironijos kupinoje komedijoje šalia pagrindinių aktorių įsiamžino garsusis prancūzų rašytojas Michelis Houellebecqas. Pernai lietuviškai išleisto romano „Seratoninas“ autorius jau vaidino ankstesniame šių režisierių filme.

Šįkart jis pasirodys netikėtame vaidmenyje, primindamas savo paties knygų veikėją. Epizoduose šmėstelės ir B.Delépine'as su G. Kervernu.

Šie, jau dešimtą filmą drauge sukūrę režisieriai įkvėpimo semiasi iš savo patirties ir haliucinacijas primenančios kasdienybės. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją