Tarptautinę šeimos dieną Valdovų rūmų muziejus pasitinka knyga apie karališką vaikystę

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai tęsia pradėtas vaikiškų knygų leidybos tradicijas ir, pasitikdamas gegužės 15-ąją minimą Tarptautinės šeimos dieną, suteikia galimybę susiburti visai šeimai ir leistis į nuotykius kartu su nauja spalvinimo ir užduočių knyga „Karališka vaikystė: viena 1529 metų rudens diena“. Ją parašė Valdovų rūmų muziejaus darbuotojos dr. Nelė Kostinienė ir dr. Živilė Mikailienė, o nupiešė dailininkė Lina Itagaki.

Knyga išleista 1000 egzempliorių tiražu.
Knyga išleista 1000 egzempliorių tiražu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 1:10 PM

„Džiaugiamės turėdami galimybę savo lankytojams pasiūlyti dar vieną vaikišką Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų leidinį, iš tiesų turintį du adresatus, – juk gera knyga vaikams privalo būti lygiai tokia pat gera ir suaugusiesiems, kurių viduje vis tiek slypi mažas vaikas.

Ji leis ir pramogauti, ir mokytis ne tik vaikams, bet visiems šeimos nariams, kurie galbūt net atpažins save, nes knygoje „gyvena“ karališka šeima“, – sakė Valdovų rūmų muziejaus Parodų ir leidybos vyr. koordinatorė, viena knygos autorių Ž.Mikailienė.

Kita knygos idėjos sumanytoja ir įgyvendintoja Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos skyriaus edukacijos metodininkė N.Kostinienė teigė, kad ši spalvinimo ir užduočių knygelė yra logiškas vienos gražiausių 2019 m. knygų „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ bei pagal ją sukurto virtualaus žaidimo „Valdovo pasiuntinys“ tęsinys.

„Esame įpratę, kad tikrovė persikelia į virtualią erdvę, o šiuo atveju įvyko atvirkščiai – virtualus žaidimas įgijo apčiuopiamą knygos pavidalą.

Knygelė skirta 5–7 metų vaikams, bet, tikimės, kad ji suburs vaikus ir tėvelius bendram kūrybiniam darbui ir atneš daug džiaugsmo į kiekvienus namus“, – pabrėžė ji ir pasidžiaugė, kad pusę metų kurtam leidiniui idėjas dovanojo didelis būrys knygos draugų, ir nuoširdžiai jiems dėkojo.

Net 1000 egzempliorių tiražu išleistai knygai finansavimą skyrė Adomo Mickevičiaus institutas bei Lenkijos Respublikos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerija.

Spalvinimo ir užduočių knyga „Karališka vaikystė: viena 1529 metų rudens diena“, kaip ir kiti šios serijos produktai, išsiskiria tuo, kad visi jos piešiniai yra tarsi tikslios istorinės rekonstrukcijos, atliktos remiantis autentiškais duomenimis.

Leidinio siužetas pasakoja apie vieną labai svarbią Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto vaikystės dieną. Sekant knygos siužetą, galima patekti į renesansinį miegamąjį, virtuvę, gotikinę sargybinę, barokinę valdovo biblioteką, renesansinę sosto menę, dalyvauti iškilmėse Vilniaus katedroje ar susitikti su miestiečiais Valdovų rūmų didžiajame kieme.

Išsiaiškinę, kas gi vyko 1529 metų vieną rudens dieną, skaitytojai ras daugiau kaip šimtą spalvotų lipdukų, kuriuos naudodami grafinėmis linijomis pažymėtuose puslapiuose galės kurti savo sugalvotą istoriją, ją taip pat bus galima piešti ir spalvinti. 

Šiuo nauju leidiniu Valdovų rūmų muziejus pasitinka dvi progas: gegužės 15-ąją minimą Tarptautinę šeimos dieną ir gegužės 18-ąją švenčiamą Muziejų dieną. Tačiau įsigyti leidinį galima jau dabar.

Jis, kaip ir kiti Valdovų rūmų muziejaus leidiniai, platinamas už savikainą, be prekybos antkainio naujame muziejus elektroniniame knygyne.

Daugiau informacijos apie spalvinimo ir užduočių knygą rasite čia: https://bit.ly/3ohtdr1

Virtualus žaidimas „Valdovo pasiuntinys“ yra čia: https://bit.ly/2RW7rNd

Apsilankyti Valdovų rūmų muziejaus elektroniniame knygyne galima čia: https://eknygynas.valdovurumai.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.