Vertinga patirtis: Niujorko vakcinavimo centruose skambės gyva muzika

Niujorko mero medijos ir pramogų biuras kartu su muzikantų profsąjunga „AFM Local 802“ sumanė programą „Muzika gydo“ („Music heals“), kurios dalyviai muzikantai gaus atlygį už pasirodymus miesto vakcinavimo centruose.

 „AFM Local 802“ koliažas.
 „AFM Local 802“ koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 8:50 AM, atnaujinta May 18, 2021, 9:57 AM

Pasak „AFM Local 802“ pranešimo spaudai, į šią programą žadama įtraukti šimtus Niujorko atlikėjų, kurių dauguma per pandemiją prarado pajamas. Akciją numatyta rengti skirtinguose miesto rajonuose veikiančiuose 11-oje vakcinavimo centrų.

Panašią programą „Muzika sielai“ tie patys organizatoriai vykdė praėjusių metų pavasarį, tik tada jos dalyviai virtualiai muzikavo Niujorko ligoninių medikams ir pacientams.

„Tikime meno ir muzikos gydomąja galia, todėl dabar rengsime pasirodymus gyvai. Tai bus mūsų padėka kovojantiems su pandemija herojiškiems medikams. Kuo daugiau žmonių raitosis rankoves vakcinai, tuo daugiau galės gėrėtis gyvu muzikavimu įprastinėje aplinkoje“, – pažymėjo mero pavaduotoja Melanie Hartzog.

„Didžiuojamės, kad miesto muzikantai skatina niujorkiečius skiepytis ir vėl prikelti Niujorką gyvenimui. Didžiulė padėka miestui, kad investuoja į nuostabią programą, kuri leis klausytis puikios muzikos nepaprasta proga“, – džiaugėsi didžiausios pasaulyje muzikantų profsąjungos prezidentas Adamas Krauthameris.

Parengė Austė Radžiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.