Europos kultūros sostinei numegs Mitinio žvėries kilimą

Mezgėjos dažniausiai darbuojasi vienumoje. Tačiau metuose yra diena, kai šį pomėgį turintys žmonės susiburia. Tokią dieną Kaune pradėtas megzti kilimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 9:51 AM, atnaujinta Jun 20, 2021, 11:54 AM

Kauno kultūros centre veikiančios tekstilės studijos narės, nešinos savo mezginiais, rinkosi į vieną prekybos centrą ir 20 minučių darbavosi virbalais ir vąšeliais.

Šis neilgas mezgimo maratonas tapo visus šiuos metus truksiančio projekto pradžia.

Kauno kultūros centro edukacinių programų ir parodų kuratorė bei tekstilės studijos vadovė Agnietė Janušaitė-Vitkūnienė pasakojo, kad artėjant Kauno – Europos kultūros sostinės metams sumanė projektą „Mitinio žvėries kilimas“.

Mitinis Kauno žvėris yra būsimos Europos kultūros sostinės simbolis. Todėl tekstilės studijos narės ir visi norintys kauniečiai pakviesti megzti ar nerti nedidelius kūrinius, kurie projekto pabaigoje bus sujungti į vieną didelį kilimą. Jis turės priminti mistinę pievą, kurioje galbūt galėtų ilsėtis paslaptingasis žvėris.

Prie mistinio kilimo kūrimo galės prisidėti visi norintys mezgėjai ar mezgėjos. Liepos mėnesį jiems bus pristatyti eskizai, ką reikėtų numegzti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.