Jau pakeliui pas melomanus prieš pandemiją Kaune įrašyta V. Bellinio opera „I Puritani“

Neeilinio Kauno miesto simfoninio orkestro tarptautinės veiklos etapo rezultatas netrukus pasieks ištikimus šio kolektyvo (vyriausiasis dirigentas – Constantine Orbelianas, JAV, vadovas – Algimantas Treikauskas) gerbėjus ir neabejotinai pritrauks daugybę jų naujų.

 L.Brownlee.<br> M.Patašiaus nuotr.
 L.Brownlee.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 3:57 PM

Nuo rugpjūčio 20-osios pasaulyje bus platinama orkestro, drauge su dainininkais iš užsienio  ir Lietuvos Kaune įrašyta vieno žymiausių bel canto operų kūrėjų Vincenzo Bellini opera „I Puritani“ („The Puritans“).

Dėl pandemijos šio leidinio melomanams teko palaukti ne vienerius metus. Tarptautinis leidybos projektas prieš kelerius metus buvo sukvietęs į Kauną daugybę klasikinės muzikos atstovų. Įrašuose dalyvavo ilgametis Kauno simfoninio orkestro bičiulis bel canto žvaigždė Lawrence Brownlee (JAV). Su šiuo tenoru orkestras jau yra įrašęs ne vieną kompaktinę plokštelę, nominuotą prestižiniams apdovanojimams.

V. Bellinio operos įrašuose taip pat dalyvavo sopranas Sarah Coburn (JAV), baritonas Azamatas Želtyrguzovas (Kazachstanas) ir solistai iš Lietuvos – mecosopranas Jovita Vaškevičiūtė, tenoras Tomas Pavilionis, bosai Tadas Girininkas ir Liudas Norvaišas bei Kauno valstybinis choras. Orkestrui bei solistams dirigavo klasikinės muzikos pasaulyje puikiai žinomas  C.Orbelianas (JAV).

Vokalo klausimais solistus konsultavo Niujorko „Metropolitan Opera“ muzikos administracijos vadovas, vokalo pedagogas bei orkestro konsultantas operų ir vokalo projektams Johnas Fisheris. Projekto kūrėjų grupę papildė italų dirigentė Elisabetta Maschio.

Orkestro vadovas A. Treikauskas priminė, kad įrašant plokštelę „I Puritani“ dalyvavo ir maestro Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras. Deja, garsus chorvedys šios plokštelės pasirodymo nesulaukė, nes pernai gruodį mirė nuo COVID-19. Tad naujausia Kauno miesto simfoninio orkestro bei solistų ir Kauno valstybinio choro plokštelė dedikuota prof. P. Bingelio atminimui.

ELTA yra skelbusi, kad Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi jau ne viena įrašyta kompaktine plokštele, kuri išleista bendradarbiaujant su JAV leidybine kompanija „Delos Music“ ir pasaulinį pripažinimą pelniusia lietuvių įrašų kompanija „Baltic Mobiles Recordings“ (garso inžinieriai Vilius ir Aleksandra Kerai). Tikėtina, kad tai – ne paskutinis prestižinį apdovanojimą atnešiantis leidybinis projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.