Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys Lietuvą muzikos festivalyje Vokietijoje

Lietuvos ir užsienio tarptautinių muzikos festivalių dalyvis Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, šįkart lietuvių kompozitorių kūrybą skleis Vokietijoje.

Klaipėdos kamerinis orkestras koncertuos su violončelininku D.Geringu.<br> V.Petriko nuotr.
Klaipėdos kamerinis orkestras koncertuos su violončelininku D.Geringu.<br> V.Petriko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 10:10 PM

Rugsėjo 19 dieną kolektyvas pirmą kartą pasirodys viename didžiausių teminių festivalių pasaulyje – Uznamo muzikos festivalyje („Usedom Music Festival“). Kasmet į Baltijos jūroje esančią Uznamo salą, kuri priklauso Vokietijai ir Lenkijai, paklausyti festivalio programų suplūsta tūkstančiai muzikos gerbėjų iš viso pasaulio.

Pirmieji festivalio koncertai pradėti rengti prieš ketvirtį amžiaus, tačiau nuo 1999 m. renginys imtas vadinti Baltijos jūros „podiumu“. Kasmet viena Baltijos jūros regiono šalis išskirtinai tampa jo programos ašimi.

Garsiausi atlikėjai pristato tos šalies muzikinę kultūrą. Tris savaites, nuo rugsėjo iki spalio, Baltijos jūros regiono šalis vienijančio festivalio lankytojai gali pamatyti ir išgirsti šio regiono muzikos žvaigždes.

Šiemet Uznamo muzikos festivalio programa yra skirta Lietuvai ir jos kompozitorių kūrybai. Festivalyje pasirodys ir garbės svečias, pripažintas Lietuvos kultūros ambasadorius pasaulyje violončelininkas ir dirigentas David Geringas, atliksiantis keletą programų. Vieną jų maestro parengė su Klaipėdos koncertų salės reprezentaciniu kolektyvu Klaipėdos kameriniu orkestru.

M.Bačkus teigia, kad Lietuvos kultūros sklaida svetur yra kultūrinės ideologijos dalis, prie kurios siekia prisėdėti ir klaipėdiečių kolektyvas. Taip pat kaip vieną iš prioritetų jis pažymi lietuviškos muzikos atlikimą ir populiarinimą užsienio scenose.

„Mums labai svarbus yra tarptautiškumas. Jeigu daug dirbame ir siekiame aukšto meistriškumo, norime kartais pasidalyti tuo ne tik su savo miesto ar Lietuvos klausytojais, bet taip pat su užsienio šalių auditorija. Be galo malonu ir svarbu susitikti su orkestro draugais, bičiuliais įvairiose šalyse ir muzikuoti kartu“, – apie dalyvavimo festivalyje reikšmę pasakojo M.Bačkus.

Festivalio atidarymo koncerte kartu su violončelininku ir dirigentu D.Geringu bei Klaipėdos kameriniu orkestru muzikuos operos solistas Rafailas Karpis (tenoras), smuikininkė Ingrida Rupaitė ir garsus vokiečių altininkas Hartmutas Rohde.

Skambės Donato Prusevičiaus kūrinio „Hommage a Beethoven“ styginių orkestrui pasaulinė premjera, Anatolijaus Šenderovo kompozicija „Iš užmišrštos knygos“ tenorui ir styginiams, Arvydo Malcio Koncertas smuikui, altui ir styginiams. Klaipėdos kamerinio orkestro atlikime festivalio klausytojai taip pat išgirs Antoníno  Dvořáko ir Ludwigo van Beethoveno kūrinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.