Kūrėjų mokykla „Muzikalkė“ mokslo metus pradėjo permainomis

„Muzikalkei“ sukako treji metai. Ta proga netradicinės muzikos mokyklos dėstytojų sąrašą papildė daugybė ryškių šiandienos kūrėjų. Kūrybos erdvė 14-18 metų moksleivių nuo šiol laukia ir naujose erdvėse – Lukiškių kalėjime 2.0.

Netradicinės muzikos mokyklos dėstytojų sąrašą papildė daugybė ryškių šiandienos kūrėjų.<br> T.Tereko nuotr.
Netradicinės muzikos mokyklos dėstytojų sąrašą papildė daugybė ryškių šiandienos kūrėjų.<br> T.Tereko nuotr.
 J.Pranulytė.<br> T.Tereko nuotr.
 J.Pranulytė.<br> T.Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 1:53 PM

„Čia nemokome atlikimo technikų, tačiau narstome kūrybos laukus, praktikas. Tikimės, kad šiemet turėsime galimybę praleisti daugiau laiko kartu muzikuodami, kurdami, gyvai patirdami garsų vibracijas bei vieni kitų energijas“, – dalijosi lūkesčiais mokyklos vadovė kompozitorė Juta Pranulytė.

„Muzikalkės“ mokytojų sąraše – aktualiausi šiandienos kūrėjai, žinias ir patirtis studentams atnešantys nuo didžiųjų scenų. Šiemet komandą papildė vienas ryškiausių Lietuvos improvizuotojų trimitininkas Dominykas Vyšniauskas, auksiniu scenos kryžiumi neseniai apdovanota kompozitorė, elektroninės muzikos kurso dėstytoja Marija Paškevič, dainų kūrėja Migloko, Hiphopo kultūrą jauniesiems kūrėjams pristatysiantis Vaiperis, audiovizualinės muzikos kūrėjas FUME ir garso menininkė Augustė Vickūnaitė.

Mokyklai suradus naujus namus Lukiškių kalėjime 2.0, „Muzikalkė“ tapo gyvos kultūros, renginių ir didelio muzikos kūrybos fabriko dalimi. Šiemet keistis žiniomis ir patirtimis bus kviečiami ne tik vilniečiai.

Be gyvo dviejų metų muzikos kūrybos kurso (dainų kūrimas, elektroninės muzikos kūryba, improvizacija), moksleivių lauks ir konkursas bei mentorystės programa „Paklaida“, taip pat – kūrybinė vasaros stovykla. Ji sutrauks moksleivius iš visos Lietuvos.

Kaip pasakojo mokyklos vadovė J.Pranulytė, pabaigę dvejų metų kursą abiturientai žengia labai įvairiais keliais, tačiau neretai ir muzikos.

„Mūsų abiturientai jau studijuoja kompoziciją, garso režisūrą, vasaros muzikos kūrybos stovyklos dalyviai mokosi vokalo užsienio universitetuose, svarsto apie dirigavimo, muzikos kūrybos ar atlikimo meno studijas, o ne vienas planuoja stoti ir į dailės, dizaino studijas. Dalis jaunųjų kūrėjų sugrįžta kartoti kursų su naujais dėstytojais“, – dėstė J.Pranulytė.

Siekiant moksleivius auginti ne tik paskaitomis, bet ir kultūrinio gyvenimo atradimais, šiemet visi „Muzikalkės“ auklėtiniai gavo studento pažymėjimą. Su juo moksleiviai gali lankytis „Operomanijos“, „Sirenų“, OKT, „Naujojo Baltijos šokio“, „Improdimensijos“, „Lofto“, Kirtimų kultūros centro ir kitų „Muzikalkės“ draugų renginiuose pagal specialius pasiūlymus.

Mokyklos komanda džiaugiasi, kad pandemijos metu gerokai prasiplėtė jos veiklos horizontai. Užsimezgė ne vienas skaitmeninis projektas, gimė tinklalaidė, kartu su šiuolaikinės muzikos ansambliu „Synaesthesis“ parengtas pamokų ciklas apie išplėstines instrumentų technikas.

„Muzikalkės“ ateitis taip pat kupina svajonių, tarp jų – išleisti vadovėlį apie XXI amžiaus muziką ir stilius, kūrybos knygą bendrojo ugdymo mokykloms. „Plėsimės ir į tarptautinį lauką – rengsime nuotolinį tarptautinių seminarų ciklą“, – džiaugiasi J. Pranulytė.

Jaunieji kūrėjai, ieškantys savo unikalaus balso, norintys išmokti kurti ir klausytis, o savo idėjas paversti praktinėmis užduotimis ir žiniomis, kviečiami sekti naujienas ir dalyvauti pavasarį rengiame konkurse „Paklaida“, vasaros stovykloje bei kituose „Muzikalkės“ renginiuose, į kuriuos durys mylintiems muziką visuomet atviros.

„Muzikalkės“ namai internete:

https://www.muzikalke.lt/

https://www.facebook.com/muzikalke

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?