Vieno reivo istorija: kaip vakarėlis bare išaugo į festivalį

Pastaruosius 15 metų kiekvienas kaunietis, bent truputį domėjęsis elektronine muzika, paklaustas apie tai, koks vakarėlis yra pats geriausias mieste, net nemirktelėjęs atsakytų – „abrikosas“. Taip vadinamas Stanley Kubricko filmo pavadinimo įkvėptas kultinis renginys „Prisukamas Abrikosas“.

 „Prisukamas Abrikosas“.<br> V.Sidabro nuotr.
 „Prisukamas Abrikosas“.<br> V.Sidabro nuotr.
 „Prisukamas Abrikosas“.<br> V.Sidabro nuotr.
 „Prisukamas Abrikosas“.<br> V.Sidabro nuotr.
 „Prisukamas Abrikosas“.<br> T.Stuko nuotr.
 „Prisukamas Abrikosas“.<br> T.Stuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 7:07 PM

Daugiau negu dešimtmetį kiekvieną didįjį šventinį savaitgalį vis kita Kauno industrinė erdvė tampa pastoge keliasdešimt tūkstančių žmonių miniai. Tiesa, šį rudenį renginys paaugs dar labiau.

Vienos nakties vakarėliu buvęs „Prisukamas abrikosas“ spalio 29 dieną taps dviejų dienų festivaliu. Pirmąjį vakarą, penktadienį, Kaune dar vis veikiantis metalo perdirbimo fabrikas „Pergalė“ taps koncertine „post-punk“ gurmanų arena. Festivalį atidarys išskirtinis grupės BA. lyderio Beno Aleksandravičiaus DJ pasirodymas ir lietuvaičiai „Solo Ansamblis“. Tamsi, gitariška ir intymi atmosfera tęsis ir su svarbiausiu vakaro pasirodymu – olandų grupe „De Ambassade“.

Pasibaigus koncertui – dūzgės naktinės kultūros namais save vadinančiame naktiniame klube „Lizdas“, kur pasirodys ir pats grupės „De Ambassade“ lyderis, didžėjus ir prodiuseris Dollkraut. Jo naktinį pasirodymą apšildys iš „Pergalės“ atkeliavęs Benas Aleksandravičius, „Lizdo“ rezidentas Eimantas bei vis ryškiau ir garsiau skambantis kaunietis prodiuseris Teatre.

Antrąją „Prisukamo abrikoso“ dieną vėl bus grįžtama į metalo perdirbimo fabriką „Pergalė“. O čia, greta didžiulio ir trankaus reivo su garsiais EBM/Techno didžėjais Identified Patient bei Cardopusher, veiks ir patyriminė koncertinė erdvė. Vadinamasis „Experience stage“ nakties metu taps jaukiu eksperimentinės muzikos klubu su gyvais, ganėtinai retai Lietuvoje išgirstamų vietinių projektų pasirodymais. Koncertuos duetas „Five Rituals“ ir vilniečio prodiuserio Brokenchord suburta gyva grupė.

Akivaizdu, kad „Prisukamas Abrikosas“ išaugo ir pamažu tampa dviejų naktų plataus muzikinio profilio mini festivaliu. Aplankyti jį galima bus artimiausio „šventinio“ savaitgalio metu – spalio 29-30 dienomis.

Bilietus galima įsigyti čia: https://cutt.ly/PA21

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.