Nebelieka ribojimų iš užsienio valstybių atvykstantiems menininkams

Nuo gegužės 1 d. Lietuvoje atšaukus dėl COVID-19 pandemijos paskelbtą valstybės lygio ekstremaliąją situaciją kartu nebetenka galios ribojimai iš užsienio valstybių atvykstantiems menininkams. Jiems nebereikės kreiptis į Kultūros ministeriją dėl leidimų atvykti į Lietuvą.

Kultūros ministerijos nuotr. 
Kultūros ministerijos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

Apr 27, 2022, 4:26 PM

Gerėjant pandemijos situacijai palaipsniui buvo švelninami ir ribojimai atvykstantiems menininkams. Iki gegužės 1 d. menininkai ir juos aptarnaujantis personalas, atvykstantys iš dalies ne Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, dar turi kreiptis į Kultūros ministeriją dėl leidimų atvykti į Lietuvą.

Renginių organizatoriams rekomenduojama apriboti bendradarbiavimą ir nekviesti į Lietuvą Rusijos atlikėjų ir kultūros veikėjų, išskyrus viešai pasmerkusius Kremliaus režimo karinę agresiją prieš Ukrainą ir demokratinį pasaulį. Tas pats taikoma ir Baltarusijos autoritarinį režimą palaikantiems kultūros veikėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.