D. Kanovičius siekia muzika grąžinti viltį ir orumą tai praradusiems

Filantropo Dmitrijaus Kanovičiaus įkurtas Kanados labdaros fondas „Žiūrėdamas į žvaigždes“ („Looking at the Stars“) pradėjo pasaulinio lygio menininkų simfoninės muzikos koncertų ciklą Lietuvos įkalinimo įstaigose.

Pianisto D.Mažinto koncertas Irpinėje (Ukraina),  2022 m. balandis.<br> Rengėjų nuotr.
Pianisto D.Mažinto koncertas Irpinėje (Ukraina),  2022 m. balandis.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 1:52 PM

Fondas „Žiūrėdamas į žvaigždes“ skelbia siekiantis pristatyti klasikinę muziką karo pabėgėliams, senjorams, kaliniams ir kitiems žmonėms, kurie savo kasdienybėje neturi tokios galimybės.

Šių metų balandį fondas suorganizavo unikalų pianisto Dariaus Mažinto koncertą Rusijos agresorių nuniokotame Irpinės mieste Ukrainoje, planuoja ir daugiau kultūrinių iniciatyvų šioje šalyje.

„Mūsų misija – sugrąžinti viltį ir orumą tai praradusiems. Tiems, kam to labiausiai reikia ir kas mažiausiai to tikisi“, – sakė D. Kanovičius.

Filantropo teigimu, imtis šios veiklos jį įkvėpė jšeima ir pirmoji, 1959 m. tėčio Grigorijaus Kanovičiaus parašyta knyga „Aš žiūriu į žvaigždes“.

„Tai istorija apie mažame kaimelyje gyvenantį našlaitį, kurio vienintelė laimė – žvaigždžių kupinas dangus. Berniukas kiekvieną vakarą žiūrėjo į žvaigždes, kurios jam buvo įkvėpimo šaltinis – nukreipdavo į įsivaizduojamą teisingumo, taikos ir brolybės pasaulį. Tai leido knygos herojui geriau jaustis šiame pasaulyje, greta kiekvieno žmogaus“, – pasakojo D. Kanovičius.

Nuo 2016 m. veikiantis fondas „Žiūrėdamas į žvaigždes“ jau padovanojo klaustytojams Kanadoje ir Lietuvoje daugiau kaip 55 koncertus, kurių metų pasaulinio lygio atlikėjai ne tik groja klasikinę muziką, bet ir dalyvauja atviruose pokalbiuose su auditorija.

Pradėdamas šių metų renginių ciklą Lietuvoje, sekmadienį Lukiškių kalėjime fondas visuomenei ir rėmėjams surengė pasaulinio garso pianistų Petro ir Luko Geniušų koncertą ir diskusiją apie klasikinės muzikos gydomąją galią.

Iki spalio 14 d. koncertai įvyks Marijampolės, Vilniaus, Pravieniškių, Alytaus pataisos namuose, Panevėžio moterų pataisos namuose, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje. Jiems koncertuos pasaulyje garsėjantis fortepijono virtuozas Tony Yang iš Kanados, žinomas Didžiosios Britanijos smuikininkas Dmitry Sitkovetsky, Lietuvos menininkai Lukas Geniušas, Darius Mažintas, Dalia Dėdinskaitė, Tadas Motiečius.

1954 m. Vilniuje gimęs D. Kanovičius į Kanadą emigravo 1983-iaisiais. Daugelį metų dirbo įvairiose tarptautinėse kompanijose, užėmė vadovaujančias pareigas „Nortel Networks“, „Telcom South Africa“ ir „Alfa Group Consortium“, kitose finansų ir telekomunikacijų bendrovėse.

Pasitraukęs iš verslo D. Kanovičius ėmėsi aktyvios filantropinės veiklos – įkūrė fondą „Žiūrėdamas į žvaigždes“, finansuoja ir įgyvendina savo tėvo rašytojo Grigorijaus Kanovičiaus literaturinio paveldo platinimo pasaulyje projektus, įskaitant Rinktinių raštų penkiatomio leidybą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.