Teatralai domisi, kas slypi po botoksu, silikonu ir šinjonais

Kas yra šou pasaulio spindesys, kokios vadinamosios aukštuomenės vertybės, ką reiškia moteriai grožis? Šie klausimai keliami sekmadienį pristatomoje Šiaulių dramos teatro premjeroje - dviejų dalių gyvenimo būdo groteske „Gražuolės“. Spektaklį pagal  rusų žurnalistų Vladimiro Zabalujevo ir Aleksejaus Zenzinovo šiuolaikinę pjesę pastatė režisierė Agnė Dilytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-04-04 16:35, atnaujinta 2018-02-14 21:14

Tai – ne klasikinio tipo kūrinys, o socialines realijas atspindinti dokumentinė drama, neturinti net vientisos istorijos ar klasikinės struktūros. Būtent tokie verbatime (žodiniai) kūriniai labai populiarūs Rusijoje.

Veiksmas vyksta televizijos pokalbių šou, kuriame svarstoma, ar įgimtas grožis savaime yra laimė. Per šou ir atsiskleidžia visa šou pasaulio tuštybė, įžymybių gyvenimo būdas, santykių kičas.

Į pjesę autoriai sudėjo autentiškas istorijas – buvo panaudoti pokalbiai su Rusijos gražuolėmis, kurios, be įgimto grožio, dideliais laimėjimais pasigirti negalėjo.

Per herojes – Širdžių damą (aktorė Silvija Povilaitytė), Princesę (aktorė Monika Šaltytė), Mažylę (aktorė Vilija Paleckaitė), Atamanę (aktorė Eglė Stanišauskaitė) ir Svajotoją (aktorė Agnė Kiškytė) – atskleidžiama, koks gyvenimas ir paslaptys slypi kiekvienos gražuolės viduje.

Laidos vedėjo vaidmenį sukūrė aktorius Dalius Jančiauskas, jo asistentų – aktoriai Anicetas Gendvilas ir Aurimas Žvinys.

„Mes iškeliame klausimus, o atsakymus susiras kiekvienas. Kodėl visuotinai kemšamas grožio kultas yra toks plastmasinis? Kas slypi po botoksais, silikonais, pudra ir šinjonais?“ – sakė režisierė A.Dilytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.