„Kaunas Jazz“ publiką įkaitino savitos moterys

Didžiausias Lietuvoje džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ tarsi vejasi suomių „Pori Jazz“, primenantį savo mastais nacionalinę džiazuomenės šventę. Šeštadienį džiazas Kaune plūstelėjo į penkias naujas scenas.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Apr 26, 2014, 8:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:53 AM

Pirmą kartą festivalio publika apsilankė buvusiose Raudondvario dvaro arklidėse, kuriose įsikurs menų inkubatorius. Specialiai austrų vokalistės Susanos Sawoff trio koncertui buvo paskubėta čia įrengti per 500 klausytojų talpinančią salę. Ji buvo pilnutėlė. Pasak „Kaunas Jazz“ krikštatėvio Jono Jučo, teko net sustabdyti prekybą bilietais.

Tiesa, S.Sawoff nuoširdžios dainos ir trio muzikavimas buvo mažai susiję su džiazu, o solistė šiek tiek nervinosi dėl garsinimo problemų, prasitarė jaučianti kelionės nuovargį, negalinti sušilti ir apskritai sėdinti ant pagalve paaukštinto krėslo prie klavišinio instrumento lyg princesė ant žirnio. Tačiau salę Susana įšildė atlikdama ne tik savo, bet ir kolegos, Bjork bei Jeffo Bucley miniatiūras. Atsisveikindama grupė dovanojo klausytojams dar du bisus ir žaismingai nusifotografavo džiaugsmingos publikos fone.

Naujoji salė, manoma, taps stabiliu „Kaunas Jazz“ tašku. Ar festivalio žemėlapyje liks ir keturios naujos lauko scenos, kol kas neaišku.

Visą šeštadienio popietę nuotaikingas džiazas liejosi nuo Laisvės alėjos iki Kauno rotušės aikštės nusidriekusioje Džiazo gatvėje. Prie Miesto sodo ir keliose skirtingose gyviausios senamiesčio arterijos vietose pasikeisdami muzikavo veržlūs, dar nedaugeliui žinomi Kauno J.Gruodžio bei Vilniaus J.Tallat-Kelpšos konservatorijų kolektyvai ir svečių bigbendai iš Vokietijos bei Ukrainos.

Džiazo gatvės eksperimentas įkvėpė pamuzikuoti ir festivalio bičiulį dailininką Mindaugą Juodį. Šis menininkas kasmet pakviečia džiazo mėgėjus į savo parodas, o šįkart pristatydamas galerijoje ALM juvelyrikos kolekciją dar ir surengė pasirodymą su muzikantų kompanija po kaimyniniu balkonėliu Džiazo gatvėje.

Miestas pulsavo džiazu iki vėlyvo šeštadienio vakaro. Iš Džiazo gatvės publika kliūstelėjo jau į Vienybės aikštę klausytis nepakartojamo tembro ir „draivo“ prancūzų vokalistės bei gitaristės Ninos Attal ir vyriškos jos palydos.

Naktį į šeštadienį „Combo“ klube ši charizmatiška kompanija savo stilingu, hipnotizuojančiu šou sukėlė furorą – publika nenorėjo paleisti prancūzų iš scenos, nors šie grojo beveik iki 2 val. ryto. Vėliau jie grįžo dar kartą 3 val. ir taip įsišėlo, kad vienas muzikantas prasiskėlė galvą - jį teko gabenti pas medikus. Vienybės aikštėje vėl visas septynetas buvo puikios formos ir įgijo daugybę naujų gerbėjų Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.