Druskininkuose savaitgalį virs teniso ir džiazo aistros

Džiazo meistro Leonido Šinkarenkos prieš dvejus metus sumanytas Druskininkų džiazo maratonas skleidžia sparnus: šiais metais renginys vyks ne vieną, o dvi dienas – gegužės 23-iąją ir 24-ąją.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

May 22, 2014, 9:07 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:05 PM

„Idėja suporuoti tenisą ir džiazą labai patiko druskininkiečiams – šiais metais sulaukėme solidesnės miesto paramos, – džiaugėsi džiazo bosininkas, kompozitorius ir grupių lyderis 57 metų L.Šinkarenka. – Druskininkai tam itin palanki vieta.

Dieną – sportas, vandens pramogos, SPA ir kiti kūno malonumai, o vakare – geras džiazas. Dėl tokio savaitgalio verta išsirengti į kurortą.“

Perkėlė Nidos scenarijų

L.Šinkarenka surado unikalų būdą skleisti kurortuose mėgstamą muziką. Iš pradžių jį išbandė Nidoje, kur jau dešimt metų rengia džiazo maratonus kartu su tarptautiniais senjorų teniso dvejetų turnyrais.

Tenisininkams akcija taip patiko, kad dauguma dar žiemą užsisako viešbučius vasarai Nidoje. Turnyras tapo didžiausias Baltijos šalyse, o džiazo maratonas – vienu svarbiausių Nidos vasaros renginių. Už jį Leonidui buvo suteiktas Neringos garbės piliečio vardas ir ordinas.

Dabar panašų scenarijų muzikas kartoja Druskininkuose.

„Be teniso nepavyktų įtvirtinti aikštynuose džiazo tradicijų, – įsitikinęs L.Šinkarenka. – Ši muzika niekada nebuvo ir nebus komercinė – periferijoje niekas nenori į ją investuoti.“

Sportas gelbėja džiazą

Būtent tenisas padeda L.Šinkarenkai surasti rėmėjų džiazo maratonams. Be rėmėjų pristatyti įdomios muzikinės programos jam nepavyktų.

Tačiau džiazas, anot L.Šinkarenkos, nėra tik teniso turnyrų akompanimentas. Priešingai: nors pats daug metų žaidžia tenisą, L.Šinkarenka varžybas kurorte rengia pirmiausia dėl džiazo.

„Dieną vyrai žaidžia tenisą, o vakarais tampa džiazo klausytojais. Programą dėlioju iš tradicinio ar melodingo šiuolaikinio džiazo kūrinių, pasaulio muzikos projektų, kad pasportavus pailsėtų ir siela“, – aiškino Druskininkų džiazo maratono rengėjas.

Anot jo, tokios muzikos noriai klausosi ir kiti kurorto svečiai bei druskininkiečiai. Koncertai Pramogų aikštėje nemokami. Jie sutraukia apie 500 žmonių.

Šįmet visi norintys čia galės išgirsti amerikiečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio trio improvizacijas su flamenko užtaisu.

Aikštę drebins energingas latvių grupės „The Jokers“ ir lietuvių vokalisto Algirdo Šuminsko rokenrolas.

Pristatys naują grupę

Publikos taip pat laukia du Lietuvos džiazo kvartetų koncertai restorane „Druskininkų kolonada“.

„Kviečiu muzikantus ne pagal skambų vardą, o pagal muzikos kokybę“, – pabrėžė Leonidas. Lietuviškų kvartetų koncertai Druskininkuose turėtų sudominti ir džiazo naujokus, ir specialistus, nes jie suburs rinktines asmenybes.

Vakarą „Druskininkų kolonadoje“ pradės būgnininkas Arvydas Jofė su Kauno džiazo pažibomis – saksofonininku Tomu Razmumi, klavišininku Arnu Mikalkėnu ir bosininku Nerijumi Ardzevičiumi.

Po šios kompanijos scenoje debiutuos naujas L.Šinkarenkos kvartetas „Jazz 4N“. Jame greta lyderio muzikuos saksofonininkas Janas Maksimovičius, klavišininkas ir gitaristas Tomas Dičiūnas, A.Jofė. Debiutinį grupės projektą papuoš danų vokalistė Maria McTurk.

„Pajutau poreikį atsinaujinti kaip kūrėjas. Naktimis rašau muziką, o dienomis bendrauju su rėmėjais, tvarkau renginio buhalteriją ir sutartis“, – prisipažino L.Šinkarenka.

Džiazo maratono dienos menininkui bus išties karštos – jis ne tik pristatys publikai savo naują kūrybą, bet ir rūpinsis renginio svečiais, sportuos.

„Jei norite prasiblaškyti, atvažiuokite į Druskininkus“, – kvietė L.Šinkarenka.

Druskininkų džiazo maratonas. Gegužės 23 d. 20 val. Restoranas „Druskininkų kolonada“. Gegužės 24 d. 20 val. Druskininkai, Pramogų aikštė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.