Pasaulio festivalių graibstomas G. Porteris sugrįš į Lietuvą

Vienos viešnagės Lietuvoje buvo per mažai. Šiandien paaiškėjo, kad pernai festivalio „Kaunas Jazz“ publiką sužavėjęs JAV dainininkas Gregory Porteris taps ryškiausia jo žvaigžde 2015-aisiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-10-01 06:00, atnaujinta 2018-01-29 01:49

2013-ųjų pavasarį jis gavo statulėlę, įteikiamą geriausiam „Kaunas Jazz“ atlikėjui. Tačiau šių metų pradžioje 43-ejų G.Porteris sulaukė dar svarbesnio prizo – „Grammy“ statulėlės už geriausią džiazo vokalo albumą „Liquid Spirit“.

„Bandėme jį vėl prisivilioti jau šį pavasarį, tačiau Gregory pasirodymų kaina pakilo kelis kartus. Dėl jo dabar pešasi daugelio valstybių festivaliai.

Balandžio 26-ąją jis vis dėlto pasirodys „Žalgirio“ arenoje – pagal jo honorarą į mažesnes sales tiesiog netilptų. Mums neįprasta taip anksti skelbti pavasario festivalio žvaigždę, bet labai jau norisi pasidžiaugti“, – sakė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Bilietai į G.Porterio koncertą platinami jau šiandien – „Ticketpro“ kasose ir internetu.

Žavisi ir scenos veteranai

„Jis – vienas geriausių dainininkų, kokius esu girdėjusi. Padainuoti su juo – svajonė“, – „Lietuvos rytui“ apie Gregory šįmet sakė britų popžvaigždė Laura Mvula.

Liepą Kopenhagoje padainuoti su G.Porteriu netikėtai pakilo legendinis atlikėjas Stevie Wonderis, o po poros savaičių kartu pagroti panoro ir ne ką mažiau žinomas pianistas Herbie Hancockas.

Žinutė aiški – bene geriausiu šių laikų džiazo dainininku šį „Kaunas Jazz“ draugą pripažįsta ir patyrę meistrai.

Visa tai skamba kone neįtikėtinai – turint omenyje, kad džiazo karjeros paprastai siekiama ilgus metus, o G.Porteris debiutinį albumą „Water“ išleido tik 2010-aisiais.

Naujausias jo diskas „Liquid Spirit“ pernai net pakilo į populiariausių Didžiosios Britanijos albumų dvidešimtuką – tiek dėmesio džiazo įrašai sulaukia labai retai.

Dainavo iki paryčių

Tie, kurie prieš metus matė G.Porterį Kaune, žino, kur slypi jo sėkmės priežastis.

Dainininką garsina ne tik puikus, šiltas balsas, bet ir elegantiškas elgesys scenoje, noras bendrauti ir nesuvaidinta aistra muzikai.

Gregory muzikavimas Kaune nesibaigė koncertu Vytauto Didžiojo universiteto salėje – dainininkas du vakarus veržėsi improvizuoti festivalio vakarėliuose, iš naktinio klubo išėjo kone paskutinis.

Užkulisiuose jis pelnė draugiškiausios žvaigždės reputaciją.

Festivalis švęs jubiliejų

Išskirtinė G.Porterio įvaizdžio dalis – ausis dengianti kepuraitė, kurią jis viešumoje visada nešioja nuo karjeros pradžios.

Dainininkas nemėgsta kalbėti šia tema, tačiau kartą prasitarė, kad kepuraitę nešioja po veido odos operacijos.

„2015-ųjų festivalis – jubiliejinis, 25-asis, „Kaunas Jazz“. Tokią progą reikia atšvęsti išskirtinai.

G.Porteris – tiktai pirmasis iš atlikėjų, apie kurių pasirodymus skelbiame. Festivalio programa bus išties stipri“, – žadėjo I.Jučaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.