„Romeo ir Džuljeta“ atgimsta su jaunųjų aktorių karta

Didžiulį populiarumą pelnęs OKT / Vilniaus miesto teatro spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ su naujais aktoriais grįžta pas žiūrovus Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT). Atnaujintame spektaklyje pagrindinius vaidmenis vietoje Rasos Samuolytės, Giedriaus Savicko ir Gyčio Ivanausko kurs jauni Oskaro Koršunovo studentai – Laurynas Jurgelis, Agnieška Ravdo ir Gelminė Glemžaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:03 PM

„Spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ šiuos dvylika metų gyveno įdomų gyvenimą. Visą laiką sutraukdavo daug žiūrovų ir taip tebėra iki šiol. Jis apkeliavo visą pasaulį, nors jame vaidina daug aktorių, gana sudėtingos dekoracijos. Man visada smagu grįžti prie šio spektaklio. Tikiu, kad visuomet bus smagu jį matyti ir žiūrovui.

„Romeo ir Džuljeta“ – labai teatrališkas,turtingos semantikos spektaklis, čia daug metaforų, ženklų, simbolių... Kita vertus, galima matyti tik spektaklio paviršių ir juo džiaugtis. Jis kaip sluoksniuotas pyragas. Dėl to, matyt, ir tapo toks populiarus“, – sako režisierius Oskaras Koršunovas.

Už „Romeo ir Džuljetą“ O.Koršunovas ir Jūratė Paulėkaitė 2004 metais buvo apdovanoti „Auksiniais scenos kryžiais“, spektaklis pelnė BITEF festivalio ir kitus prizus, o bene garbingiausias titulas tas, kad šis spektaklis 2003 metais atidarė prestižinį Avinjono teatrų festivalį. „Romeo ir Džuljeta“ per 12 metų gastroliavo beveik visose Europos šalyse, taip pat JAV, Australijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre, Izraelyje.

„Šio spektaklio pradžia dramatiška. Jis buvo finansuojamas Avinjono festivalio ir turėjo atidaryti penkiasdešimt septintąjį festivalį, bet kaip tik šis festivalis dėl streikų neįvyko. Mes tris kartus spektaklį rodėm tuščiai salei. O Berlyne per generalinę repeticiją vos neužsimušė aktoriai, nes didžiulis spektaklio katilas slydo nuo scenos. Aktoriai kaip voverės spėjo iš to katilo iššokti. Bet paskui prasidėjo šio spektaklio aukso amžius. Iškart po premjeros buvo sakoma, kad mes tarsi visą sukauptą patirtį išliejame jame. Spektaklio stilistika labai žaisminga. Per ilgą laiką ji tapo dar grynesnė. Čia toks atvejis, kai spektaklis išgyveno ilgiau negu aktorių vaidmenys. Atėjo laikas juos keisti, nes patys aktoriai jau nebenori vaidinti jaunų žmonių, patys būdami džuljetų tėvai“, – sakė režisierius.

„LNDT jau nebėra praktikos įtraukti į repertuarą kitų teatrų anksčiau sukurtus spektaklius, bet šis atvejis išskirtinis. Dėl kelių priežasčių. Pirmiausia – „Įstabiąją ir graudžiąją Romeo ir Džuljetos istoriją“ LNDT scenoje atrado ir pamilo publika ir dar galėtų juo džiaugtis. Antra – rodyti šį spektaklį teatrui naudinga. Ir trečia – jame vaidybos įgūdžių semsis šiandieniniai O.Koršunovo studentai ir tai jiems bus puiki profesinė edukacija. Pradedantiems aktoriams tokią galimybę siekiame suteikti ir kituose savo spektakliuose“, – sakė LNDT meno vadovas Audronis Liuga.

Naująjį Romeo vaidins O.Koršunovo studentas iš Lietuvos teatro ir muzikos akademijos Laurynas Jurgelis. Džuljetos vaidmenį pakaitomis atliks dvi jaunos aktorės Gelminė Glemžaitė ir Agnieška Ravdo. Abi merginos su O.Koršunovu jau dirbo spektaklyje „Žuvėdra“ – pakaitomis kūrė Ninos vaidmenį. Pirmuosiuose spektaklio rodymuose Džuljetą vaidins A.Ravdo.

„Įstabiojoje ir graudžiojoje Romeo ir Džuljetos istorijoje“, be jaunųjų aktorių, pasirodys būrys puikiai žinomų aktorių: Eglė Mikulionytė, Dalia Michelevičiūtė, Vaidotas Martinaitis, Arūnas Sakalauskas, Vesta Grabštaitė, Remigijus Bilinskas, Dainius Gavenonis, Arvydas Dapšys, Rytis Saladžius, Marius Repšys, taip pat dar du O.Koršunovo studentai Eimantas Pakalka ir Kęstutis Cicėnas. 

Atnaujintas spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“. Vasario 6, 14 d., kovo 31 d., balandžio 18 d. 18 val. 30 min. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžioji salė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.