Niujorko operoje – akibrokštas rusų primadonai A.Netrebko

Rusijos prezidento Vladimiro Putino politika nepatenkintas vyras surengė protesto akciją po spektaklio Niujorko „Metropolitan Opera“ rūmuose. Juodai vilkintis pilietis perlipo per orkestro duobę, užsiropštė ant scenos ir prieš Rusijos primadoną Anną Netrebko iškėlė plakatą, papuoštą Ukrainos vėliavos spalvomis.

A.Netrebko parama naudojasi Rusijos valdžia.<br>AOP nuotr.
A.Netrebko parama naudojasi Rusijos valdžia.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 7:58 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:24 PM

Ketvirtadienio vakarą vyras išdygo scenoje, kai atlikėjai su A.Netrebko priešakyje išėjo nusilenkti aidint publikos ovacijoms po Piotro Čaikovskio operos „Jolanta“. Po pasirodymo krūvą gėlių gavusią dainininkę pribloškė toks kruvino konflikto Ukrainoje aidas ant „Metropolitan Opera“ pakylos.

Vyriškį greitai nutempė apsaugos darbuotojai. Jis buvo sulaikytas. Tačiau pareigūnai neatskleidžia protestuotojo tapatybės.

A.Netrebko, kaip ir jos pasirodymo Niujorke vadovas Valerijus Gergijevas, yra aktyvūs V.Putino rėmėjai. Jie ne kartą yra susidūrę su protestuotojais, kurie į akis žėrė priekaištus dėl Krymo aneksijos ir gėjų teises pažeidžiančių Rusijos įstatymų.

Praėjusį mėnesį A.Netrebko skyrė milijoną rublių Donecko operos rūmams – čekį įteikė per viešą spaudos konferenciją vienam iš separatistų veikėjų Olegui Carovui. Vėliau operos žvaigždė įsiamžino kartu su O.Carovu ir nuotrauka iškart išplito socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.