Negirdėjote mandolina atliekamo J. S. Bacho? Išgirsite!

„Kvapą gniaužiantis virtuoziškumas... net neįsivaizdavome, ką gali mandolina!“, – rašo pasaulio spauda apie mandolinos virtuozą Avi Avitalį, kurį netrukus išgirsime Vilniaus festivalyje. Birželio 3 d. Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje šis garsus Izraelio muzikas koncertuos su maestro Sergejaus Krylovo vadovaujamu Lietuvos kameriniu orkestru (LKO).

A.Avitalis nori įrodyti, kad mandolina galima groti viską.<br>J.B.Millot nuotr.
A.Avitalis nori įrodyti, kad mandolina galima groti viską.<br>J.B.Millot nuotr.
A.Avitalis nori įrodyti, kad mandolina galima groti viską.<br>H.Hoffmanno nuotr.
A.Avitalis nori įrodyti, kad mandolina galima groti viską.<br>H.Hoffmanno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 18, 2015, 8:17 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 3:01 AM

Garsiausiose pasaulio koncertų salėse pasirodantis Avi Avitalis yra stačiai įsimylėjęs mandoliną ir teigia siekiąs reabilituoti ją kaip solinį instrumentą. Panašiai, kaip mūsų žvaigždė Martynas Levickis, didžiąsias koncertų sales užkariaujantis neįtikėtinu akordeono virtuoziškumu. Neveltui abu bičiuliaujasi.

A. Avitalis yra pirmas mandolinistas, laimėjęs Izraelio prestižinį „Aviv“ konkursą (2010). Tais pačiais metais jis buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui kaip geriausias solistas. 2012-aisiais muzikas pasirašė išskirtinę sutartį su įrašų kompanija „Deutsche Grammophon“ ir jau išleido tris kompaktines plokšteles.

Pasirodymas Vilniaus festivalyje su Lietuvos kameriniu orkestru gražiai dera prie kitų A. Avitalio šių metų gastrolių – Šiaurės Amerikoje, Vokietijoje, Kinijoje su Venecijos baroko orkestru, „I Musici di Roma“, „Hamburger Symphoniker“, „Israel Camerata“, Freiburgo baroko orkestru ir kitais.

Atlikėjas rengia solo koncertus Taivane, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Brazilijoje ir bendradarbiauja su Mahan Esfahani, Andreasu Scholliu, Richardu Galliano.

Vilniaus festivalio publikos laukia malonumas klausytis A. Avitalio aranžuotų ir solo mandolina su LKO atliekamų Johanno Sebastiano Bacho Koncerto klavyrui ir orkestrui Nr. 1 d-moll, BWV 1052 bei Antonio Vivaldi Koncerto liutniai ir orkestrui D-dur, RV 93.

Vilniaus festivalio koncerte LKO ir šio kolektyvo meno vadovas, dirigentas bei solistas Sergejus Krylovas, be kita ko, paminės šiam orkestrui itin svarbaus kompozitoriaus Arvo Pärto jubiliejų.

80-mečio proga Vokietijoje gyvenantis estų kompozitorius Arvo Pärtas šiemet plačiai pagerbiamas visos muzikų bendruomenės. Nenuostabu, juk ketvirtus metus iš eilės jis pripažintas gyvuoju kompozitoriumi, kurio kūriniai pasaulyje atliekami dažniausiai. Tai paskelbė klasikinės muzikos įvykius fiksuojanti duomenų bazė „Bachtrack“.

Vilniaus festivalyje šįkart nuskambės A. Pärto „Fratres“ ir „Tabula rasa“, o scenoje pasirodys solistai – visuomet unikalių idėjų kupinas orkestro meno vadovas smuikininkas S. Krylovas, smuikininkas Džeraldas Bidva ir pianistė Vaiva Eidukaitytė-Storastienė.

Vilniaus festivalio koncertas „Mandolinos ir orkestro šventė“ vyks birželio 3 d., trečiadienį, 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?