Asmik Grigorian balsas aidės Karakalos termose

Operos solistė A.Grigorian rengiasi paskutinei šio sezono premjerai. Nuo liepos 6-osios artistė dainuos Čio Čio san keturiuose „Madam Baterflai“ spektakliuose Karakalos termų vasaros festivalyje Romoje.

A.Grigorian – Čio Čio san.<br>Švedijos karališkosios operos teatro nuotr.
A.Grigorian – Čio Čio san.<br>Švedijos karališkosios operos teatro nuotr.
Festivalis Karakalos termose.<br>„Cultural Italy“ nuotr.
Festivalis Karakalos termose.<br>„Cultural Italy“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 8:24 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:11 PM

Tai įspūdinga vieta. Kadaise šiose termose prausėsi senosios Romos gyventojai – čia tilpdavo vienu metu apie du tūkstančius žmonių. Šiandien belikę tik termų griuvėsiai, kurių fone ir vyksta festivalio renginiai – operų ir baletų spektakliai bei popmuzikos koncertai.

Festivalį praėjusią savaitę pradėjo choreografo Roland'o Petit baletas „Pink Floyd Ballet“ pagal Gustavo Mahlerio ir grupės „Pink Floyd“ muziką. Vakar termose koncertavo Bobas Dylanas. Vėliau čia dainuos Eltonas Johnas, bus rodomos operos „Turandot“ ir „Bohema“.

„Madam Baterflai“ festivalyje stato ispanų režisierius Alexas Olle ir kanadietis dirigentas Yvesas Abelis. Spektakliuose dalyvaus Romos operos orkestras ir choras. Tai bendras projektas su „Opera Australia“ kompanija.

Tolesniuose A.Grigorian planuose – „Madam Baterflai“ ir Umberto Giordano opera „Fedora“ Švedijos karališkojoje operoje, „Eugenijus Oneginas“ Berlyno „Komische Oper“ teatre, Leošo Janačeko „Makropulo receptas“ Belgijoje ir „Karmen“ Bregenco festivalyje Austrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.