Jonas Jučas: „Atsigręžėme ir į kitų miestų džiazuomenę“

– Kuriam atlikėjui suteikta garbė pradėti šių metų festivalį?

„Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 21, 2016, 3:24 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:11 AM

Balandžio 25–gegužės 2 dienomis vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz 2016“ šįmet skirtas Tarptautinei džiazo dienai paminėti, užvaldys Kauno, Panevėžio, Alytaus, Vilniaus, Jurbarko ir Palangos koncertų erdves.

Festivalyje dalyvaus muzikantai iš trylikos šalių: Lietuvos, Izraelio, JAV, Lenkijos, Norvegijos, Austrijos, Vokietijos, Estijos, Švedijos, Prancūzijos, Čekijos. Iš viso įvairiose scenose pasirodys apie pustrečio šimto atlikėjų, kurie parengė 40 džiazo muzikos projektų.

– Kodėl nusprendėte išplėsti festivalio ribas ir neapsiriboti koncertais Kaune ir Vilniuje, kaip būdavo daugybę metų? – paklausiau šio festivalio sumanytojo ir rengėjo Jono Jučo.

– Mūsų tikslas – pristatyti geriausius pasaulinės džiazo muzikos vokalistus ir projektus ne vien Kauno publikai. Nuolat esame įkvėpti naujų ieškojimų, todėl atsigręžėme ir į kitus miestus, kuriuose yra džiazuomenės.

Manome, jog apie tai, kas festivalio metu vyksta Kaune, privalome skleisti žinią po visą Lietuvą. Tikimės, kad žmonės ateis ne tik į jų mieste vyksiantį koncertą, bet ir susivilios galimybe apsilankyti kituose festivalio renginiuose.

– Šiųmetės džiazo šventės atidarymo ir uždarymo koncertai rengiami ne Kaune. Toks žingsnis neužrūstins ištikimų šio miesto džiazo gerbėjų?

– Nemanau, kad kauniečiai pasijus nuskriausti. Oficialiai festivalis bus atidarytas balandžio 28 dieną Kauno miesto rotušėje. Šventė šiame mieste tęsis keturias dienas, apims daugybę erdvių, vyks dešimtys renginių.

Sudarydami koncertinę programą turėjome derintis prie atlikėjų grafiko, salių užimtumo. Be to, kaip minėjau, pirmaisiais koncertais siekėme pritraukti kuo daugiau džiazuomenės į Kaune organizuojamus džiazo atlikėjų pasirodymus.

Festivalio uždarymo koncertai jau daugybę metų vyksta ne Kaune, o Vilniuje.

– Kuriam atlikėjui suteikta garbė pradėti šių metų festivalį?

– Festivalis prasidės balandžio 25 dieną Lietuvos džiazo gerbėjams gerai žinomo svečio iš Izraelio Tamiro Grinbergo koncertu Panevėžio muzikiniame teatre. Šis atlikėjas balandžio 26-ąją linksmins ir į Alytaus miesto teatrą susirinkusius klausytojus.

Balandžio 30-ąją Jurbarko parodų ir koncertų salėje savo pasirodymą surengs Austrijos muzikos proveržiu vadinama iš Irako kilusi atlikėja Saedi, tą pačią dieną muzikos klube „Vandenis“ Palangoje koncertuos JAV gyvenantis norvegas „žmogus orkestras“ Jarle Bernhoftas.

– Kaip festivalio uždarymo koncerte žadate patenkinti sostinės džiazo mėgėjų skonį?

– Gegužės 2-ąją Vilniaus kongresų rūmuose pasirodys Izraelio džiazo garsenybė etiopų kilmės atlikėja Ester Rada. Šią dainininkę į festivalį mėginome pakviesti ne vienus metus, tačiau dėl jos įtempto koncertinio grafiko to padaryti vis nepavykdavo. Šiais metais mums pagelbėjo Izraelio ambasada. Atlikėja į Vilnių atvyks su vienų metų ir trijų mėnesių dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?