Pamatyk. Martynas Levickis nusprendė surengti pasirodymą stotyje

Iki šiol Vilniaus geležinkelio stotyje koncertai organizuojami nebuvo, tad atgimstantis Vilniaus stoties rajonas dabar galės pasigirti ne tik naujomis kavinėmis ar barais, bet ir originaliomis kultūrinių renginių vietomis.

Netikėtas ir originalus Martyno Levickio bei styginių kvarteto „SinChronic“, kurį sudaro Simas Tankevičius, Rakelė Chijenaitė, Mintautas Kriščiūnas ir Ignė Pikalavičiūtė, pasirodymas geležinkelio stotyje.<br>„YouTube“ nuotr.
Netikėtas ir originalus Martyno Levickio bei styginių kvarteto „SinChronic“, kurį sudaro Simas Tankevičius, Rakelė Chijenaitė, Mintautas Kriščiūnas ir Ignė Pikalavičiūtė, pasirodymas geležinkelio stotyje.<br>„YouTube“ nuotr.
Akordeonistas Martynas Levickis.<br>Rengėjų nuotr.
Akordeonistas Martynas Levickis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-28 16:00, atnaujinta 2017-05-17 13:34

Akordeonistas Martynas Levickis pirmasis Lietuvoje pasiryžo koncertų sale paversti netikėtą erdvę – Vilniaus geležinkelio stoties laukiamąją salę. Organizuodamas festivalį „Akordeono muzikos savaitė“ jis ne tik pakvietė joje koncertuoti norvegų duetą „Julie & Andreas“, bet ir pats su styginių kvartetu „SinChronic“ stotyje surengė netikėtą pasirodymą sugrodamas Antonio Vivaldi kūrinio „Metų laikai“ dalį „Vasara“.

„Šiemet Akordeono muzikos savaitės šūkis – „Muzika arčiau mūsų...“, tad koncertais norime parodyti, kad akordeono muzika gali skambėti visur: tiek koncertų salėse, tiek stotyse. Laukdami svečių iš Norvegijos pasirodymo nusprendėme ir patys išbandyti Vilniaus geležinkelio akustiką. Netikėtas koncertas pritraukė minią susidomėjusiųjų, o tai rodo, kad mūsų mintis – muzika pradžiuginti skubančius ir kur nors važiuojančius žmones – buvo tikrai gera“, – pasakojo Akordeono muzikos savaitės meno vadovas akordeonistas M.Levickis.

Netikėtas ir originalus M.Levickio bei styginių kvarteto „SinChronic“, kurį sudaro Simas Tankevičius, Rakelė Chijenaitė, Mintautas Kriščiūnas ir Ignė Pikalavičiūtė, pasirodymas geležinkelio stotyje ir pro šalį skubančiųjų reakcijos buvo įamžintos vaizdo klipe. Jį galima pamatyti „YouTube“.

„Geležinkelio stotys vis dažniau tampa erdve menininkų pasirodymams. Ir tai nestebina – juk gyvenimas jose virte verda, čia susikerta daugelio žmonių keliai, čia, belaukiant traukinio ar atvykstančių svečių, šiek tiek sustoja laikas, kuris ir mus priverčia stabtelėti... Mūsų geležinkelio stotys yra atviros menininkų pasirodymams – juk menas, neturėdamas jokių ribų ir sienų, sujungia žmones. Galime tik pasidžiaugti, kad tokie koncertai sulaukia susidomėjimo ir puikių atsiliepimų, pakelia nuotaiką ir laukimo laiką paverčia smagiu, įsimintinu. Tai ir mums paskata dar labiau išnaudoti populiarėjančią geležinkelio stočių erdvę kultūrai,“ – sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Akordoeno muzikos savaitę, kuri vyks Vilniuje rugpjūčio 22–27 dienomis, organizuoja viešoji įstaiga „accoAkademija“ – Martyno Levickio meno ir edukacijos studija. Išsamią koncertų programą galima rasti interneto svetainėje www.akordeonosavaite.lt.

Akordeono muzikos savaitės metu Vilniaus geležinkelio stoties laukiamąją salę užplūs svajingos „Julie & Andreas“ melodijos. Norvegų duetą sudaro arfa skambinanti Julie Rokseth ir bandoneonu grojantis Andreas Roksethas. Jų koncertas „Piko valanda“ stotyje vyks rugpjūčio 24 d. 20 val., programoje – A.Piazzollos ir originali dueto kūryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.