Vilniaus scenoje susitiks garsūs berniukų chorai iš Lietuvos ir Šveicarijos

Choro muzikos mėgėjų Filharmonijos scenoje kitą savaitę laukia staigmena – čia susitiks du savo šalis reprezentuojantys garsūs berniukų chorai. Koncerte „Dainuojantys Ciuricho berniukai“ pasirodys svečiai iš Šveicarijos – Ciuricho berniukų choras ir šio choro viešnagę Vilniuje iniciavusio berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ dainininkai. Skambės Heinricho Schützo, Johanno Sebastiano Bacho, Tomáso Luiso de Victorios, Felixo Mendelssohno-Bartholdy, Wolfgango Amadeaus Mozarto, Benjamino Britteno ir Césaro Francko chorinė muzika.

„Ąžuoliuko“ dainininkai.<br>D.Matvejevo nuotr.
„Ąžuoliuko“ dainininkai.<br>D.Matvejevo nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:12 PM

Ciuricho berniukų chorą (Zürcher Sängerknaben) 1960 m. įkūrė ir iki šiol jam vadovauja Alphonsas von Aarburgas. Kolektyve dainuoja daugiau kaip 100 choristų. Choro koncertinės kelionės driekiasi ne tik po Šveicariją – aplankyta Italija, Belgija, Prancūzija, Vokietija, Bulgarija, Vengrija, Austrija, Suomija, Olandija, Portugalija, Rusija, JAV, Kinija. Su kolektyvu yra dirbę tokie žymūs dirigentai kaip Herbertas von Karajanas, Nikolausas Harnoncourt’as, Charlesas Dutoit, Christophas Eschenbachas, Johnas Eliotas Gardineris, Rogeris Norringtonas, Hiroshi Wakasugi, Ferdinandas Leitneris ir kiti.

Su Ciuricho berniukų choru koncertavo Luciano Pavarotti, Edita Gruberová, Jonas Kaufmannas, Kiri Te Kanawa, Kathleen Battle, José van Damas, Vesselina Kasarova, Kurtas Mollis, taip pat „Strassburger Philharmoniker“, „Berliner Philharmoniker“, Miuncheno ir Ciuricho kameriniai orkestrai ir daugelis kitų kolektyvų. Choro berniukai yra dainavę Ciuricho, Strasbūro, Meco, Zalcburgo, Šanchajaus operos teatruose, jie kviečiami dalyvauti spektakliuose. 2015 m. keli kolektyvo nariai buvo pakviesti dainuoti W.A. Mozarto operoje „Užburtoji fleita“ Ženevos Didžiajame teatre.

Koncerte Vilniuje chorui akompanuos koncertmeisterė Valentina Pfister (fortepijonas), o su Ciuricho berniukų choru pasirodys ir vienas geriausiai žinomų mūsų šalies kolektyvų, Vilniaus mokytojų namų berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ ir jo meno vadovas profesorius Vytautas Miškinis. Abu chorai priklauso Tarptautinei dainuojančio jaunimo sąjungai „Pueri cantores“.

„Ąžuoliukas“ yra metais vyresnis už Ciuricho berniukų chorą, Hermanas Perelšteinas jį įkūrė 1959-aisiais, nuo 1979 m. jam vadovauja V. Miškinis. Per tuos muzikinės veiklos metus šis kolektyvas pelnė daugybę puikių įvertinimų. „Ąžuoliukas“ žinomas toli už Lietuvos ribų.

Tūkstančiai pasirodymų, šimtai koncertų salių, dešimtys pasaulio valstybių. Daugybė įvairių kūrinių, atliktų su keliolika orkestrų diriguojant Lietuvos ir užsienio įžymybėms. Choras dalyvauja kone visų žanrų muzikiniuose renginiuose; kompozitoriai jam dedikuoja savo kūrinius. „Ąžuoliukas“ per visą savo gyvavimo laiką išugdė kelis tūkstančius dainininkų.

Choro muzikos koncertas „Dainuojantys Ciuricho berniukai“ vyks balandžio 25 d., antradienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.