Klaipėdoje skandalingoji britų grupė "The Tiger Lilies" nuleis festivalio "TheAtrium" vėliavą

Visą birželį trukęs pirmasis tarptautinis teatro festivalis „TheAtrium“, kurį sumanė ir organizavo Klaipėdos valstybinis dramos teatras, sekmadienio vakarą baigiamas su trenksmu – teatro didžiojoje scenoje pasirodys skandalingoji grupė „The Tiger Lilies“ iš Didžiosios Britanijos.

Skandalingoji britų grupė - dievinama ir nekenčiama.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Skandalingoji britų grupė - dievinama ir nekenčiama.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Britų atlikėjai su teatro festivalio organizatoriais.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Britų atlikėjai su teatro festivalio organizatoriais.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Britų atlikėjai su festivalio organizatoriais.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Britų atlikėjai su festivalio organizatoriais.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Garsioji britų grupė - Klaipėdos festivalio dalyvė.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Garsioji britų grupė - Klaipėdos festivalio dalyvė.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Klaipėdos valstybinis dramos teatras.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Klaipėdos valstybinis dramos teatras.<br> A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Aušra Pilaitienė

Jun 25, 2017, 4:36 PM, atnaujinta Jun 26, 2017, 4:45 PM

Šių atlikėjų Lietuvos žiūrovams pristatinėti nebereikia – jie jau trečią kartą gastroliuoja mūsų šalyje, o liepos pabaigoje surengs dar vieną koncertą sostinėje - Valdovų rūmuose. Kaip ir visame pasaulyje, taip ir Lietuvoje – vieni „The Tiger Lilies“ dievina, o kiti – nekenčia.

„The Tiger Lillies“ 1989 metais Londone įkūrė Martyn Jacques. Tai analogų pasaulyje neturinti grupė, kurios kūryboje persipina prieškarinio Berlyno atmosfera ir postpankas, kabaretas ir vodevilis, gatvės teatras ir cirkas, sentimentalumas ir cinizmas, britiškas juodasis humoras ir sarkastiškai „operinis“ M.Jacqueso falcetas.

Grupės kūrybos biografijoje – 46 albumai ir muzikiniai spektakliai pagal B.Brechtą, W. Shakespeare’ą, H. K. Anderseną ir kt., apie juos rašomos knygos ir kuriami filmai. „The Tiger Lillies“ – tai ištisas atskiras pasaulis - žavintis ir stebintis, pritrenkiantis ir šokiruojantis.

Trijulė, kuriai vadovauja falcetu dainuojantis M.Jacquesas - atlieka dainas apie prostitutes, benamius, nusikaltėlius, iškrypimus – scenoje atskleidžia visas įmanomas tamsiąsias žmogaus gyvenimo puses. 

Tačiau tai netrukdo britams koncertuoti prestižiniuose teatro festivaliuose, o meno gurmanai dėl jų tiesiog eina iš proto. Klaipėdos dramos teatro scenoje grupė atliks kūrinius iš priešpaskutiniojo savo albumo.

Birželio pirmąją tarptautinis teatro festivalis „TheAtrium“ prasidėjo grojančių ir dainuojančių aktorių trio „Sutari“ iš Lenkijos koncertu. Iš viso žiūrovai išvydo dvylika spektaklių.

"Tokio festivalio kaip „TheAtrium“ Lietuvoje dar nebuvo - valstybė jam kažkodėl  neskyrė nė vieno euro. Visą organizacinę ir finansinę naštą   užsikrovė sumanytojai", - kalbėjo Klaipėdos valstybinio dramos teatro direktorius Tomas Juočys.

Bilietai kainavo kaip į repertuarinius Klaipėdos dramos teatro spektaklius – nuo 5 iki 20 eurų. Taip pat galiojo visos nuolaidos senjorams, studentams. daugumą spektaklių bilietų pritrūko.

Festivalio sąmata – 130 tūkst. eurų. 40 tūkst. eurų skirta iš uostamiesčio savivaldybės biudžeto, 30 tūkst. eurų atseikėjo pats Klaipėdos dramos teatras, dar 60 tūkst. eurų pridėjo uostamiesčio verslininkai.

Klaipėdiečiai veržėsi pamatyti Varšuvos „Nowy teatr“ spektaklį „Apokalipsė“, kurį režisavo Michailas Borczuchas.

Garsusis Estijos teatras „N099” atvežė spektaklį „Nr.43. Purvas“, sulaukusį išskirtinio uostamiesčio publikos dėmesio ir audringų ovacijų, o Liepojos dramos teatras parodė daug diskusijų sukėlusį rusų režisieriaus Konstantino Bogomolovo spektaklį „Stavangeris“.

Geriausius spektaklius žiūrovams pristatė Lietuvos nacionalinis dramos teatras („Didis blogis“), Vilniaus miesto teatras („Apvalytieji“), Klaipėdos dramos teatras („Pašaliniams draudžiama“ ir „Tėvas“).

Klaipėdos šokio teatras „Padi Dapi fish“ su choreografu Albanu Richardu (Prancūzija) parengė bendrą projektą „Shake that Devil“.

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.