„Vilnius Mama Jazz“ žada bent 3 stebuklus

Lapkričio 15–19 d. į sostinę grįžta praturtėjęs naujais akcentais spalvingas džiazo forumas „Vilnius Mama Jazz“.

„Get The Blessing“ kūrybą apibūdinti sunku – ji lyg žaismingas, spontaniškas, kupinas aistros ir humoro laisvų sielų pokalbis.<br>Rengėjų nuotr.
„Get The Blessing“ kūrybą apibūdinti sunku – ji lyg žaismingas, spontaniškas, kupinas aistros ir humoro laisvų sielų pokalbis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 1:13 PM

Sėkmės sulaukę unikalūs šio festivalio projektai – tarptautinė džiazo atlikėjų vitrina (angl. „showcase“) bei diskusijų platforma „Vilnius Mama Jazz“ paraštės“ šiemet sutrauks dar įdomesnį nei anksčiau svečių būrį ir leis publikai išgirsti dar margesnę puokštę jaunų džiazo grupių, padiskutuoti aktualiomis džiazo bei meno temomis ne tik su lietuviais.

Tačiau festivalio kulminacija taps didžiosios scenos projektai – užsienio ir Lietuvos džiazo grandų pasirodymai Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT).

Legendos ir karštos naujienos

Pasak „Vilnius Mama Jazz“ rengėjos ir sumanytojos Juditos Bartoševičienės, šiandien net tarptautinėse džiazo mugėse nebeaptiksi stebuklų.

Tačiau festivalio krikštamotė koncertų scenoje jų žada mažiausiai tris!

Po kelerius metus trukusių bandymų „Vilnius Mama Jazz“ pagaliau pavyko pasikviesti dvi fantastiškas britų grupes – „Get The Blessing“ ir Neilo Cowley trio bei charizmatiškus norvegus „Jaga Jazzist“.

„Vilnius Mama Jazz“ legendų galeriją šiemet papildys amerikiečių saksofonininko Pharoah Sanderso, grojusio su pačiu Johnu Coltrane’u, kvartetas.

Naujais projektais festivalį žada sudrebinti mūsų perkusijos guru Vladimiras Tarasovas, šiemet minintis 70-metį. Maestro muzikuos su iškiliais JAV improvizuotojais Larry Ochsu bei Marku Dresseriu ir su savo suburtu „Lithuanian Art Orchestra“, kurio svečias šį kartą bus saksofonininkas Vladimiras Čekasinas.

Sulauks svečių iš Azijos

Jau nuo trečiadienio, lapkričio 15-osios, muzikos klube „Tamsta“ bus galima klausytis „Džiazo vitrinos“ grupių. Šiemet jų įvairovė stebina: bus atstovaujama net 11 šalių, tarp jų – Indijai, Šveicarijai, Švedijai, Serbijai, Rumunijai.

Kaip teigė festivalio direktorius Kristijonas Bartoševičius, šio projekto tikslas – padėti muzikantams užmegzti ryšius su užsienio festivalių vadovais, klubų ir koncertų salių vadybininkais. Iki šiol Lietuvoje to niekas nedarė, tad „Vilnius Mama Jazz“ pastangomis mūsų sostinė tampa svarbiu džiazo verslo tašku.

„Džiazo vitrinoje“ prisistatys net šešios lietuviškos grupės ir dvi tarptautinės su lietuvių muzikantais. Jų klausysis džiazo festivalių atstovai ir prodiuseriai iš Kinijos, Pietų Korėjos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Vengrijos, Čekijos, Rumunijos, Estijos ir kitų šalių.

„Džiazo fojė“ virs gyvenimas

Svečiai bus kviečiami įsitraukti ir į festivalio diskusijas, mat „Vilnius Mama Jazz“ paraštės“ išaugo į tarptautinę konferenciją – jos tekstai bus sinchroniškai verčiami į anglų kalbą.

Festivalio pradžios renginiai telksis Umiastovskių rūmuose (Trakų g. 2), o nuo penktadienio, lapkričio 17-osios, vakaro persikels į LNDT. Čia „Džiazo fojė“ programą pradės fotografijos meistro Algimanto Aleksandravičiaus parodos „Pro išmuštą natą" atidarymas. Po jo startuos didžiosios scenos renginiai.

Muzika skambės ne tik teatro salėje, bet ir fojė, kurioje veiks muzikos leidyklų, knygynų ir parduotuvių atstovybės, įsikurs jaukios poilsio zonos, bus galima pajusti dabarties džiazo pulsą, sužinoti karščiausias jo naujienas.

Į teatrą lapkričio 18-ąją iš klubo „Tamsta“ persikels ir „Džiazo vitrina“. Visi renginiai LNDT fojė lapkričio 17–19 d. bus nemokami.

Įsigijusieji „Festivalio pasą“ galės patekti ne tik į visus mokamus renginius už minimalią kainą, bet ir dalyvauti festivalio atidarymo iškilmėse Umiastovskių rūmuose lapkričio 16 d. 19 val. Svečių čia lauks dūzgės ir latvių grupės „Very Cool People“ koncertas. 

16-asis festivalis „Vilnius Mama Jazz“ vyks LNDT, klube „Tamsta“ ir Umiastovskių rūmuose lapkričio 15–19 d. Bilietų kaina – nuo 14,90 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.