Tarptautinių muzikos apdovanojimų „BelBrand Award“ laureatai koncertuos Kaune

Tarptautiniai muzikos apdovanojimai „BelBrand Award“ buvo įsteigti 2014 m. taip pat pavadintos asociacijos iniciatyva. Ši „Eurazijos ekonomikos komisijos“ remiama asociacija globoja jaunus muzikantus, sudarydama sąlygas jų kūrybai, pasirodymams, kokybiškam muzikiniam ugdymui. 

 Kauno miesto simfoninis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
 Kauno miesto simfoninis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-12 14:05

„BelBrand“ didelį dėmesį skiria ir įvairių šalių kultūros tradicijų puoselėjimui ir tęstinumui,  tarptautiniam bendradarbiavimui, prisideda prie visuomenės muzikinio skonio formavimo.

Gruodžio 15 d. 18 val. Kauno miesto simfoninis orkestras rengia Kauno filharmonijoje koncertą, kuriame pristatys „BelBrand Award“ laureatus – sopraną iš Kazachstano Klaudią Potemkiną ir pianistą iš Baltarusijos Alexanderį Danilovą. KMSO diriguos „BelBrand“ konkurso žiūri komisijos pirmininkas profesorius Viačeslavas Bortnovskis.

K.Potemkina baigė Kazachstano valstybinę kolegiją, vėliau tęsė studijas Kazachstano valstybinėje konservatorijoje. Solistė ne kartą tapo tarptautinių konkursų laureate. Ji sukūrė pagrindinius vaidmenis P.Čaikovskio, G.Puccini, W.A.Mozarto, G.Verdi ir F.Leh?ro operose, pasirodo Kazachstano ir Baltarusijos nacionalinėms šventėms skirtuose renginiuose, įvairiuose labdaros koncertuose. Nuo 2017 m. K. Potemkina yra Baltarusijos nacionalinio akademinio didžiojo operos ir baleto teatro solistė.

Pianistas A.Danilovas baigė Baltarusijos valstybinę muzikos akademiją. 2015 m. vykusiame 11-ajame Tarptautiniame M.K.Oginskio kamerinių ansamblių konkurse jam buvo įteiktas 2-osios vietos diplomas, 5-ajame Tarptautiniame pianistų konkurse Baltarusijoje solistas taip pat pelnė 2  vietą. 

2016 m. A.Danilovas buvo apdovanotas už svarbų indėlį plėtojant Baltarusijos ir Suomijos santykius kultūros srityje. Jis taip pat koncertuoja Rusijoje, Kinijoje, Serbijoje, Kirgizijoje, Kazachstane, Belgijoje. Artistui suteikta Baltarusijos Respublikos Prezidento stipendija, nuo šių metų jis Baltarusijos Respublikos Prezidento orkestre. 

Per daugiau nei keturis dešimtmečius trunkančią karjerą maestro V.Bartnovskis dirigavo galybėje koncertų, dirbo su dešimtimis orkestrų, buvo įvairių labdaros renginių bendraautorius. Į maestro   biografiją įrašyti ir darbai su garsiais menininkais bei kūrybinėmis komandomis iš Rusijos, Anglijos, Vokietijos, Olandijos. 

Koncerto dieną solistai ir KMSO, diriguojami V.Bartnovskio, atliks G.Rossini, C. Saint-Saenso, G.Verdi, F.Leh?ro, F. Chopino ir kitų klasikų muzikos perliukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.