Mūzos Rubackytės žinią apie apie Lietuvos šimtmetį ovacijomis sutiko Afrika

Pianistė M.Rubackytė ir Keiptauno filharmonijos simfoninis orkestras baigė Lietuvos atkūrimo 100-mečiui skirtą koncertų ciklą Pietų Afrikoje. Atlikėjai surengė net keturis koncertus – Pretorijoje, Johanesburge, Knystoje ir Keiptaune. 

 M.Rubackytė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 M.Rubackytė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 M.Gražinytė.<br> LR archyvo nuotr.
 M.Gražinytė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 13, 2018, 3:06 PM

Praėjusią savaitę ciklą vainikavo jų pasirodymas sausakimšoje Keiptauno „Artscape“ operos salėje. Publika plojo stovėdama, nuskambėjus M.K.Čiurlionio ir L.van Beethoveno kūriniams, o taip pat po bisui atlikto F.Schuberto ir F.Liszto „Girių karaliaus“. Atlikėjų ūpą dar labiau pakėlė į sceną įplaukusios gigantiškos trispalvės gėlių puokštės.

Koncerte apsilankė daug žinomų Pietų Afrikos politikų ir pasaulio diplomatų, nes tuo metu Keiptaune vyko kasmetinis PAR parlamentarų susitikimas, į kurį kviečiami ir šalyje reziduojantys diplomatai bei tarptautinių organizacijų atstovai.

M.Rubackytės menas puoš ir vieną svarbiausių Lietuvos 100-mečio programos projektų – jos rečitaliu bus uždaryta  Prancūzijos ir Baltijos valstybių prezidentų globojama  Baltijos simbolizmo dailės paroda Orsė muziejuje Paryžiuje. Čia ji veiks balandžio 10 - liepos 15 d.

Be to,  lietuvių muzikų ambasadore Prancūzijoje tapusi pianistė  kovo 8-ąją  surengs koncertą Paryžiaus „Gaveau“ salėje su Lietuvos kameriniu orkestru ir maestro Robertu Šerveniku.  Jame skambės ir prancūzų kompozitoriaus Pierre'o Thilloy naujas kūrinys, įkvėptas lietuvių mito „Eglė žalčių karalienė“. O su lietuvių styginių kvartetu „Mettis“ fortepijono virtuozė koncertuos žymiuosiuose Paryžiaus Invalidų rūmuose.

Kita ypatingoji Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio programos ambasadorė svetur bus dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla.  Pagrindiniai jos koncertai su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru įvyks jau netrukus: vasario 28-ąją Varšuvos filharmonijoje ir kovo 2-ąją – Berlyno „Konzerthaus“ salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.