Chorinės muzikos grandas su „Jauna muzika“ leidžiasi į kelionę

Šį vasarį išleista pirmoji kompozitoriaus ir choro dirigento, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vaclovo Augustino autorinė plokštelė „Tau bet kokios sutemos šviesios“, kurią sudaro dešimt 1996–2017 metų kompozicijų, svariai praturtinančių chorinės muzikos lobyną.

 Dainuoja choras „Jauna muzika“.<br> T.Tereko nuotr.
 Dainuoja choras „Jauna muzika“.<br> T.Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 10:55 AM

Autorius kartu su choru „Jauna muzika“ leidžiasi į koncertų turą, kuriame pristatys šį leidinį. Kovo 16 d. 19 val. atlikėjai pasirodys Kauno VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas), kovo 21 d. 19 val. – Vilniaus rotušėje, kovo 24 d. 18 val. – Šiaulių „Polifonijos“ salėje (Aušros al. 15, Šiauliai) ir balandžio 7 d. 20 val. – Druskininkų „Eglės“ sanatorijoje (Eglės g. 1, Druskininkai).

V.Augustino kūryba jau dvidešimt metų pasakoja turiningas muzikines istorijas, kurios žavi tikrumu ir gilia išmintimi. Visame pasaulyje, įvairiose erdvėse nuolat skambanti jo muzika liudija kompozitoriaus kūrybos populiarumą.

Nenuostabu, kad vadovaudamas Vilniaus miesto savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“ daugumą savo darbų kūrėjas skyrė chorams, o ilgametis jo bendravimas su „Jauna muzika“ įprasmintas ir pirmąja kompaktine plokštele.

Koncertuose klausytojai galės išgirsti iš autoriaus lūpų ir jaudinamą jo kūrybinio gyvenimo istoriją.

„Šios plokštelės muzika ypatinga, nes tai – mano muzika, estetinių nuostatų komplektas, mano išgyvenimai. Esu tikras, kad niekas pasaulio nemato mano akimis, o muzikos negirdi mano ausimis. Ar būtinai turiu būti įdomus ir svarbus pasauliui? Nemanau. Tačiau tikiu – esu įdomus ir svarbus Dievui.

Aš sukomponuoju garsų derinius, kurie man atrodo gražūs, pasirenku tekstus, kurie vienaip ar kitaip yra man svarbūs bei mane jaudina, imuosi idėjų, kurios „užkabina“ ir visu tuo noriu pasidalinti su kitais, pirmiausiai – su savo dainininkais“, – pasakojo V.Augustinas.

Kompozitorius su choru „Jauna muzika“ nuoširdžiai kviečia visus chorinės muzikos mėgėjus į plokštelės pristatymo koncertus drauge pasidžiaugti tikrais muzikiniais išgyvenimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.