Balandis „Vaidilos klasikoje“ – spalvingas

Vilniuje, „Vaidilos“ teatre įsikūrusioje išskirtinės akustikos koncertų salėje balandžio mėnesį klausytojų laukia neeiliniai koncertai. Balandis – paskutinis pavasario sezono mėnuo, kada klausytojai turės galimybę mėgautis „Vaidilos klasikos“ organizuojamais koncertais, tad repertuaras laukia itin spalvingas. 

J.Gringytė.<br>Rengėjų nuotr.
J.Gringytė.<br>Rengėjų nuotr.
Pianistė Agnė Radzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
Pianistė Agnė Radzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
D.Levkovičius.<br>Rengėjų nuotr.
D.Levkovičius.<br>Rengėjų nuotr.
Domenico Nordio.<br>Rengėjų nuotr.
Domenico Nordio.<br>Rengėjų nuotr.
P.Geniušas.<br>Rengėjų nuotr.
P.Geniušas.<br>Rengėjų nuotr.
V.Paukštelis.<br>Rengėjų nuotr.
V.Paukštelis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 1:45 PM

Balandžio mėnesį pirmasis koncertą surengs iš Italijos atvykstantis smuikininkas Domenico Nordio kartu su vienu ryškiausių Lietuvos pianistu Dariumi Mažintu. 

Venecijoje gimusį Domenico Nordio jau nuo mažų dienų aplinkiniai vadino vunderkindu, o šiandien atlikėjas griežia prestižiškiausiose pasaulio scenose ir koncertuoja su žymiausiais orkestrais bei dirigentais. Pirmąjį rečitalį Domenico griežė būdamas vos dešimties, o sulaukęs šešiolikos laimėjo Gian Battistos Viotti vardo konkursą, kurio vertinimo komisijai tąkart pirmininkavo legendinis Yehudi Menuhinas.

Šį pavasario mėnesį taip pat sulauksime ir pianisto Viktoro Paukštelio koncerto, kuris neretai vadinamas unikaliu, nes publikai atlikėjas pateikia dviejų savo talentų – tapybos ir skambinimo fortepijonu – jungtį. Taigi, nenuostabu, kad muzika ir dailė šiam menininkui – tai du persipinantys ir vienas kitą papildantys komponentai. 

„Vaidilos“ teatro scenoje pasirodys ir Ukrainoje gimęs, Kanados ir Izraelio pilietybę turintis, bet Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis pianistas Dmitri Levkovich. Tai kritikų pripažintas talentas, kuris reiškiasi ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip kompozitorius. Dmitri koncertuoja prestižinėse pasaulio koncertų salėse. Už 2016 metais išleistą Sergejaus Rachmaninovo 24 preliudų įrašą D. Levkovich pelnė ne tik tarptautinį kritikų pripažinimą, bet ir „International Classical Music Award“ nominaciją.

Jaunųjų „Vaidilos klasikos“ talentų pianistė Agnė Radzevičiūtė klasikos mylėtojams taip pat yra paruošusi išskirtinę programą. Ši atlikėja sulaukusi dešimties jau išvyko į pirmąsias koncertines gastroles užsienyje, o būdama penkiolikos tapo pirmąja Lietuvos pianiste, kurios koncertą tiesiogiai transliavo didžiausias Europoje klasikinei muzikai skirtas televizijos kanalas „Mezzo“.

Pavasario sezoną „Vaidilos“ teatre vainikuos abejingų nepaliksiantis Justinos Gringytės ir Petro Geniušo koncertas. Lietuvoje gimusiai ir Vilniuje vokalo studijas pradėjusiai operos solistei Justinai Gringytei (mecosopranas) per kelerius pastaruosius metus pavyko atkreipti į save net užsienio publikos bei kritikų dėmesį: 2015 metais Tarptautinius operos apdovanojimus teikiantis fondas paskelbė Justiną geriausia metų jaunąja dainininke, o dienraštis „The Times“ jos vokalo techniką pavadino „verčiančia iš kojų“.

Tarp Lietuvos atlikėjų Petras Geniušas išsiskiria muzikinių interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?