Kaune – itališka muzikos šventė

Balandžio 6-osios vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės „Itališka fiesta“. Pasinerti į šių kūrinių skambesį bei pasimėgauti itališku temperamentu klausytojus kviečia Algimanto Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras ir jam diriguosiantis Lietuvos publikai jau pažįstamas svečias iš Italijos Domenico Nordio.

Italų smuikininkas ir dirigentas D.Nordio - jau pažįstamas Lietuvos publikai.
Italų smuikininkas ir dirigentas D.Nordio - jau pažįstamas Lietuvos publikai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-06 13:03

Šis smuikininkas bei dirigentas pasirodo didžiausiose koncertų salėse visame pasaulyje ir dėl savo išskirtinio talento bei temperamento yra mylimas publikos. Būtent jo temperamentingas klasikinės muzikos atlikimas ir padiktavo koncerto pavadinimą.

Kaip renginio išvakarėse naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A.Treikauskas, su šiuo orkestru svečias iš Italijos pasirodys jau trečią kartą.

„Prieš keletą metų esame su juo groję Vilniuje, filharmonijoje, kur publika labai gražiai mus priėmė. Dabar tikimės nemažesnės sėkmės ir koncerte Kauno valstybinėje filharmonijoje“, – teigė A.Treikauskas.

Kaune D.Nordio savo talentą demonstruos atlikdamas vienintelį užbaigtą Ludwigo van Beethoveno koncertą smuikui, laikomą vienu populiariausių šio žanro kūrinių. Antrasis koncerte skambėsiantis kūrinys – 1846-aisiais sukurta Roberto Schumanno Simfonija C-dur, Nr. 2. Iš tikro tai – trečiasis šiam autoriui priklausantis tokio žanro kūrinys. Anot muzikos tyrėjų, jis gali būti traktuojamas kaip „beethoveniškas triumfas prieš pesimizmą ir likimą“.

Pirmoji šio kūrinio premjera nebuvo itin sėkminga, bet kiek vėliau jis tapo labai populiariu XIX amžiaus koncertų salėse atliekamu opusu, klausytojų mėgstamu dėl „aiškiai juntamo metafizinio turinio“. XX amžiuje simfonijos populiarumas kiek išblėso, tačiau šiandien muzikinis „triumfas prieš pesimizmą ir likimą“ naujai skamba įvairiose šalyse rengiamuose koncertuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.