„Kaunas Jazz“ kviečia vasarą palydėti nemokamu koncertu ir filmu „Paliesti garso“

Šį sekmadienį (rugsėjo 2 d.) 20 val. festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriai kauniečius ir Kauno svečius kviečia turiningai palydėti vasarą ir praleisti vakarą Romuvos lauko salėje, kur skambės „Kotryna Juodzevičiūtė Collective“ ir bus pristatytas festivalio „Kaunas Jazz 2018“ filmas „Paliesti garso“. 

Kotryna Juodzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-30 11:12, atnaujinta 2018-08-30 13:24

Šiais metais 28-ąjį kartą vykęs festivalis „Kaunas Jazz“ džiazo gerbėjams pasiūlė daugybę netikėtų koncertų erdvių bei išskirtinių atlikėjų pasirodymų. Simboliška, kad tiek šių metų festivalio atidarymą, kuris vyko netradicinėje erdvėje – Kauno autobusų stotyje – tiek jo uždarymą vainikuos naujausias dainininkės Kotrynos Juodzevičiūtės ir jos grupės projektas, kuriame skambės tiek tradicinis džiazas, tiek ir modernus soul/funk. Iškart po grupės pasirodymo bus pristatytas festivalio „Kaunas Jazz 2018“ filmas „Paliesti garso“.

Trečiąjį veiklos dešimtį skaičiuojantis ir gilias tradicijas puoselėjantis festivalis „Kaunas Jazz“ kasmet savo gerbėjams dovanoja nemokamą vasaros uždarymo renginį, kurio metu pristato ir pačias įsimintiniausias tų metų festivalio akimirkas. 

„Šiais metais pakviesti kauniečius džiazuoti bei pasimėgauti džiazu buvo nuspręsta originaliai: festivalio draugai kartu su festivalio kūrybine komanda viso festivalio metu pristatė vaizdo siužetų seriją, kurioje atsispindėjo kasdien džiazo ritmu gyvuojančios Kauno gatvės. Vėliau šios įamžintos festivalio akimirkos nugulė į 45 min. filmą „Paliesti garso“. Filmo idėjos autorius, režisierius ir montuotojas – Donatas Savickas. Kasmet įamžinti festivalio akimirkas ir jame grojančias grupes taip pat yra savotiška duoklė Lietuvos džiazo istorijai ir jos kūrėjams“, – teigė festivalio įkūrėjas Jonas Jučas. 

Šių metų vaizdo siužetuose užfiksuoti ne tik atlikėjų koncertai, bet ir kasdienis Kauno gatvių gyvenimas džiazu alsuojančiame Kaune, kuris kartą metuose tampa tikra džiazo sostine, vienijančia šio muzikinio žanro mylėtojus. Festivalio metu Kaune džiazo laisvė tvyro ore, o tai atsispindi ir miestiečių bei miesto svečių veiduose. Visos šios mieste alsuojančios emocijos įamžintos filme „Paliesti garso“. 

„Kaunas – tai džiazuojantis miestas, kuriame ne tik festivalio metu galime justi šiam muzikos stiliui būdingą laisvumą, energiją ir veržlumą. Tai ypač matome šiomis dienomis, kai Kaunas tarsi išsilaisvina iš rėmų, yra atviras kūrybai, improvizacijai. Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie filmo kūrimo ir bent dalis šių akimirkų yra užfiksuota naujajame „Kaunas Jazz” filme”, – teigia kepyklos „Fazer Lietuva“, atstovaujančios „Jorės“ prekės ženklą, marketingo direktorė Baltijos šalims Indrė Švelnytė.

Šiais metais 28-ąjį kartą vykęs festivalis „Kaunas Jazz“ džiazo gerbėjams pasiūlė daugybę išskirtinių erdvių ir daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų Kauno miesto erdvėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.