Miuziklas šeimoms „Pabėgimas iš Trepsės“ prieglobstį rado Vilniaus universitete

Andriaus Kaniavos režisuotas miuziklas „Pabėgimas iš Trepsės namų” pagal Jono Avyžiaus apysaką „Aštuonetas iš Trepsės namų” toliau sėkmingai skinasi kelią į žiūrovų širdis.

Scena iš miuziklo „Pabėgimas iš Trepsės namų”. 
Scena iš miuziklo „Pabėgimas iš Trepsės namų”. 
Scena iš miuziklo „Pabėgimas iš Trepsės namų”. 
Scena iš miuziklo „Pabėgimas iš Trepsės namų”. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 12:37 PM, atnaujinta Sep 28, 2018, 4:00 PM

Vilniuje šį sezoną numatyti šeši spektakliai naujoje erdvėje – Vilniaus universiteto Teatro salėje (Universiteto g. 3), vienoje seniausių teatro salių Lietuvoje. O iki metų pabaigos nuotaikingą muzikinį spektaklį galės pamatyti Kauno, Klaipėdos ir Anykščių publika.

Šį sezoną taip pat bus pristatyta kompaktinė plokštelė, kurioje sudėtos visos spektaklyje skambančios dainos, jau itin pamėgtos tiek mažųjų, tiek ir didesnių žiūrovų. Ji papildys vaikiškų muzikinių leidinių rinką kokybišku dainų rinkiniu. Kaip ir pačiame spektaklyje, jame skambančiuose kūriniuose užkoduotas skatinimas sugrįžti prie tikrųjų vertybių – draugystės, pasiaukojimo, nuoširdumo, gyvo bendravimo.

Laukdami naujojo sezono pradžios, pakalbinome miuziklo režisierių, libreto ir muzikos autorių Andrių Kaniavą.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate naują „Pabėgimo iš Trepsės namų” sezoną?

– Laiką, praleistą planuojant „Pabėgimą iš Trepsės namų“ ir kartu su aktoriais jį repetuojant, laikyčiau vienu laimingiausių savo gyvenime. Todėl, savaime suprantama, norėčiau vėl tai patirti ir tikiuosi, kad tos laimingos akimirkos niekada nesibaigs.

– Po premjeros vasario mėnesį buvo parodyta per 10 spektaklių, tad publika jau turėjo galimybių susipažinti su žaviomis lėlėmis – miuziklo personažais. Ar žiūrovų reakcijos po pirmųjų spektaklių atitiko jūsų sumanymus, kai rašėte pjesę, repetavote su aktoriais, ar publika visiškai kitaip sudėliojo akcentus?

– Kai repetavome, iš šalies vis išgirsdavau abejonių, ar šiandieniniai vaikai supras vieną ar kitą pjesės niuansą, veiksmo posūkį ar žodžių žaismą. O man, atvirkščiai, labai nyku, kai žiūrovui viskas paaiškinama ir pakomentuojama, kad tik, neduok Dieve, kuris nors jų neišeitų ko nors nesupratęs.

Juk teatras žavus savo paslaptimi, o paslaptis, kaip žinoma, skatina vaizduotę. Stebėjau tiek mažų, tiek didelių žiūrovų reakciją ir pasakysiu – šiandieniniai vaikai niekuo nesiskiria nuo vakarykščių, praėjusių metų ar praėjusių laikų vaikų. Jie viską išgirsta ir viską supranta.

– Ar jums svarbu, kad spektaklis gyventų pats, ar kaip režisieriui dar nelengva jį paleisti į plačiuosius vandenis?

– Kaip kiekvienam tėvui norėtųsi, kad jo vaikas būtų savarankiškas, bet sykiu neramu, kad nepasuktų klystkeliais ir neprisigaudytų žalingų įpročių.

– Ko palinkėtumėte „Pabėgimui iš Trepsės namų” naujame sezone?

– „Pabėgimas iš Trepsės namų” – muzikinė pasaka apie tai, ko siekia kiekvienas iš mūsų: būti trokštamam, mylimam ir reikalingam. Jis, kaip bet koks pabėgimas, susijęs su rizika, nuotykiais ir nenuspėjama pabaiga. Dėl to aš, kaip pjesės autorius, kompozitorius ir režisierius, labai jaudinuosi, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. To ir linkiu – ilgo ir laimingo bėgimo!

Miuziklas „Pabėgimas iš Trepsės namų”. Rugsėjo 30 d. 15 val. VU teatro salė.

Spalio 7 ir 20 d. 15 val., lapkričio 4 d. 15 val., lapkričio 25 d. 16 val. ir gruodžio 9 d. 15 val. VU Teatro salė.

Spalio 14 d. 12 val. kultūros centre „Girstutis”, Kaunas.

Spalio 21 d. 12 val.  Anykščių kultūros centras.

Lapkričio 10 d. 15 val. Klaipėdos dramos teatras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.