Tenoras Vaidas Vyšniauskas: „Turiu vieną širdį, vieną sąmonę, vieną sąžinę“

Vieni šį talentingą žmogų žino kaip Vaidą Vyšniauską, kiti suklusta išgirdę Kristian Benedikt pavardę. Pats tenoras teigia, kad artimesnio asmenvardžio išskyrimas jam nėra labai svarbus: „Galite rašyti, kad turiu keturis vardus“. 

 V.Vyšniauskas.<br>Rengėjų nuotr.
 V.Vyšniauskas.<br>Rengėjų nuotr.
 V.Vyšniauskas.<br>Rengėjų nuotr.
 V.Vyšniauskas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Reda Barkauskaitė

2018-11-13 11:49

Jau lapkričio 14 d. „Vaidilos klasika“ scenoje įvyksiantis koncertas „Klasikos aksioma“ suburs muzikos mėgėjus, kurie galės gyvai išgirsti ir pamatyti tenorą, pasirodantį ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio scenose. 

– 2011 metų interviu sakėte, kad jūsų didžiausia svajonė – Otelo vaidmuo Niujorko Metropoliteno operoje. Praėjo 7 metai, svajonė iš dalies išsipildė – gavote Samsono vaidmenį. Koks jausmas būti visai šalia didžiausios svajonės? 

– Tikslas artėja, jausmas stiprėja. Svajonių nepamirštu, jas užsirašinėju ir link tikslo judu lėtai, bet užtikrintai.

Tikriausiai dažnas, žinantis Vaido Vyšniausko arba Kristian Benedikt pavardę, sieja ją būtent su Otelo vaidmeniu. Ar pamenate pirmąjį spektaklį, kuomet įsikūnijote į šį personažą? Ar iškart supratote, kad Otelas – Jūsų vaidmuo?

Pirmąjį kartą Otelo vaidmenį atlikau Vilniuje, Nacionaliniame operos ir baleto teatre – tai buvo E. Nekrošiaus pastatymas, dirigavo Gintaras Rinkevičius. Nacionalinė televizija filmavo šį spektaklį, ištraukas iki šiol galima rasti internete. Kad Otelas yra mano vaidmuo supratau iš karto. Šimtu procentų! Beje, atgarsis buvo nemažas, ėmė skambinti įrašą pamatę agentai.

– Žiūrovas Niujorke ir žiūrovas Lietuvoje – ar galite palyginti? Kuris jų yra išrankesnis, dėmesingesnis?

– Žmonių neskirstau pagal rasę, amžių ar nacionalinius ypatumus. Visur yra visokių žmonių. Ir Amerikoje yra tokių, kuriuos domina tik McDonalds, Coca cola arba sporto žaidynės, o Lietuvoje – aukštos kultūros žmonių, susižavėjusių menais, jie labai išrankūs, žino operos raidą ir istoriją. 

– Esate sakęs, kad viena ypatingiausių dienų jūsų gyvenime – 1992 m. sausio 5 d., kuomet sąmoningai tapote krikščionimi. Kokį vaidmenį šiuo metu jūsų gyvenime užima tikėjimas, bažnyčia? 

– Svarbiausią. Aš turiu vieną širdį, vieną sąmonę, vieną sąžinę. Mano karjera, šeima, veikla – visa tai yra tikėjimo išraiška. Visas požiūris į darbą, vaikus, žmoną yra paremtas tikėjimu. 

– Lietuvoje esate žinomas kaip Vaidas Vyšniauskas, užsienyje – kaip Kristian Benedikt. Kuriuo vardu ir pavarde esate artimesnis pats sau?

– Nežinau. Abu vardai man artimi, to nesureikšminu. Žemėje yra daugybė žmonių, kurie turi tris, keturis vardus. Tai galite parašyti, kad ir aš turiu keturis vardus.

– Kas jus gyvenime stumia į priekį, motyvuoja, įkvėpia? Otelo vaidmuo Niujorko Metropoliteno operoje – garsiai įvardinta jūsų svajonė. Ar turite kitų svajonių?

– Mane motyvuoja sėkmė, noras padaryti geriausiai, kaip galiu, pripažinimas, svajonės, ketinimai, žmona ir jos palaikymas. O svajonių turiu daug. Noriu toliau tęsti veiklą, kurta, vaidmenyse atrasti naujas idėjas, spalvas. Šiuo metu esu dainavęs 117 spektaklių – manau, tai pakankamai nemažai. Kaskart grįžtu prie to paties vaidmens iš naujo. 2011 metų Otelas ir 2018 metų Otelas visgi labai skiriasi.

– Lapkričio 14 d. surengsite pasirodymą „Vaidilos klasika“ scenoje. Kokią žinutę siųsite klausytojui, kam turėtų būti pasirengęs žiūrovas?

– Muzika bus nuostabi, o programa – labai įvairi ir įdomi. Aš myliu žiūrovą, džiaugiuosi, kai jis laimingas. Muzika yra tiesiog labai gražus procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?