Mirė „Naisių vasaroje“ vaidinęs aktorius Almantas Vaišnys

Pirmadienio vakarą paskelbta liūdna žinia – mirė aktorius Almantas Vaišnys. Skaudžią žinią portalui 15min patvirtino buvusi aktoriaus žmona Jolita Skukauskaitė.

   Almantas Vaišnys<br> lrytas.lt koliažas
   Almantas Vaišnys<br> lrytas.lt koliažas
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br>  R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br>  R.Danisevičiaus nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
   Almantas Vaišnys<br> R.Karbauskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jul 22, 2019, 9:52 PM, atnaujinta Jul 23, 2019, 8:11 AM

„Taip... Deja, bet tai tiesa. Nieko negaliu pasakyti, nes nieko tikslaus nežinau, komentuoti negaliu“, – portalui 15min sakė moteris.

Jaunam vyrui tebuvo vos 47-eri.

Seriale „Naisių vasara“ A.Vaišnys atliko Giedriaus vaidmenį.

2002 m. baigė Lietuvos muzikos akademijos Aktorinio meistriškumo katedrą, vadovaujamą A.Latėno ir A.Savickaitės.

Filmavosi Lietuvos televizijoje ir kino studijoje. 2003 m. priimtas į Juozo Miltinio dramos teatrą aktoriumi.

Juozo Miltinio dramos teatro šeiminę plejadą 2014 metais papildė sutuoktinių pora – Almantas Vaišnys ir Jolita Skukauskaitė, rašoma 2016 m. portalo panskliautas.lt straipsnyje Kūrėjų gyvenimas: aktorių poros buto langai – į teatrą.

Jų atžala Morta bus dar vienas teatre užaugęs vaikas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Algirdo Latėno kurso auklėtiniai A.Vaišnys ir J.Skukauskaitė į Panevėžio J.Miltinio dramos teatrą atvyko kaip širdies draugų pora, bet netrukus sumainė aukso žiedus ir susilaukė pirmagimės. 

Aktoriaus kelias

A.Vaišnio tarnystė teatro mūzai prasidėjo aplinkkeliais. Aštuonerius metus jis sukosi visai kitokiose sferose, kol galiausiai grįžo į giminės jau pramintą kelią. Vaikino mama Alma yra baigusi anuometį Leningrado teatro institutą, iki šiol dirba Prienų kultūros centre režisiere.

Po kiek laiko vaikinas tapo kunigo vairuotoju. Tas laikas buvo naudingas pažintimis, teko pabendrauti su įspūdingomis asmenybėmis.

Trečias darbinis žingsnis – nuosavas verslas. Vyras bandė prekiauti sporto prekėmis ir džinsais.

Paskui atsirado konkurencija, viskas nusibodo. Taip A.Vaišnys atsidūrė Muzikos ir teatro akademijoje.

Pats A.Vaišnys į J.Miltinio dramos teatrą buvo priimtas 2003 metais. Panevėžio teatre jis atliko keletą vaidmenų. 

Garsesni vaidmenys teatre

2017 metų vasario 24-ąją panevėžiečiams buvo pristatyta premjera – komedija „Chanuma“ pagal Avksentijaus Cagarelio pjesę. Jame vaidino ir A.Vaišnys su J.Skukauskaite-Vaišniene. Spektaklį statė Gruzijos režisierius ir dramaturgas Andro Enukidzė. Režisierius sukūrė daugiau kaip 40 spektaklių įvairiuose pasaulio teatruose, yra Gruzijos teatro ir kino universiteto profesorius. 

„Chanumoje“ pasakojama, kaip pasiturintis Tbilisio pirklys Mikičius svajoja ištekinti dukrą Soną už nusigyvenusio didiko ir taip pelnyti didiko titulą bei herbą. Tuo pat metu Tbilisyje konkuruojančios piršlės (viena jų – Chanuma) ieško nuotakos su dideliu kraičiu arogantiškam, bet nuskurdusiam kunigaikščiui Vano Pantiašviliui. Sužinojusi apie planuojamą vedybų sandėrį, Sona puola į neviltį, nes myli muzikos ir prancūzų kalbos mokytoją Kotė ir neturi jokio noro tekėti už pagyvenusio kunigaikščio.  

A.Vaišnys taip pat vaidino 2010 metais pastatytame Vitalijaus Mazūro pastatytame spektaklyje „Katės namai“ pagal Samuilo Maršako kūrybą.

Rusų rašytojas ir poetas, vaikų draugas ir vaikų literatūros kūrėjas Samujilas Maršakas (1887–1964) pirmuosius eilėraščius sukūrė būdamas 4 metų. Berniukas augo Voroneže, talentingo inžinieriaus – išradėjo šeimoje. Kai Samujilui sukako 15 metų, jis jau buvo prirašęs ne vieną sąsiuvinį eilių, kuriomis ir susižavėjo žymus rusų kritikas Vladimiras Stasovas. Jis pasirūpino, kad gabusis jaunuolis persikeltų į Peterburgą, į geriausią Rusijos gimnaziją. Vėliau S. Maršakas mokėsi Anglijoje, o į Rusiją sugrįžo 1914 m.

Gimtoji šalis gyveno karų ir revoliucijų laiką, kuris nulėmė ir poeto kūrybą. Vykstant nesibaigiantiems maištams ir karams, didžiojoje Rusijoje daug vaikų neteko tėvų. Benamiai, našlaičiai gyveno gatvėse. S. Maršakas skaudžiai išgyveno suirutę, nes suprato, kad labiausiai kenčia vaikai, kurių tėveliai žuvo kare.

Rašytojas nusprendė kurti tik vaikams ir subūrė vaikų teatrą bei įsteigė vaikų žurnalą. Tada ir gimė neužmirštamos pjesės „Dvylika mėnesių“, „Protingi daiktai“, „Katės namai“, kurias skaitė ir žavėjosi mūsų tėveliai, seneliai bei proseneliai. Samujilo Maršako kūryba lengvai suvokiama, ji atveria kiekvieno sielą ir pakrebždena subtiliausias sąžinės kerteles.

A.Vaišnys dar vaidino komedijoje "Misis Markhem miegamasis", režisuotame Vytauto Kupšio. Tai Ray Cooney ir Johno Chapmano komedija, pašėlusio tempo spektaklis apie meilę ir seksą. Juokingas ir šie tiek provokuojantis. Sąmojinga pjesė ne kartą sėkmingai statyta pačiuose garsiausiuose pasaulio teatruose. Panevėžio scenoje spektaklį režisavo V.Kupšys, scenografiją sukūrė Marijus Jacovskis, kostiumus – Aleksandra Jacovskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.