Šiandien „Gaidoje“ – susitikimas su olandų kompozitoriumi Peteriu Adriaanszu

Tarptautinis aktualiosios muzikos festivalis „Gaida“ greta pagrindinės koncertinės programos rengia susitikimus su ryškiausiais kviestiniais kompozitoriais, kurių muzika skamba festivalio koncertuose.

 Peteris Adriaanszas Vilniuje.<br> Organizatorių nuotr.
 Peteris Adriaanszas Vilniuje.<br> Organizatorių nuotr.
 Karolis Variakojis ir ansmablis „Synaesthesis“.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Karolis Variakojis ir ansmablis „Synaesthesis“.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 2:18 PM, atnaujinta Oct 10, 2019, 2:34 PM

Šiandien, spalio 10 d., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Erdvinio garso sferoje (Gedimino pr. 42, Vilnius) vyks susitikimas su bene ryškiausiu pastarojo meto Nyderlandų muzikos kūrėju Peteriu Adriaanszu. 

Pokalbyje taip pat dalyvaus ansamblio „Synaesthesis“ dirigentas Karolis Variakojis. Sietle gimęs ir užaugęs P. Adriaanszas (g. 1966) yra laisvas kūrėjas, rašantis pagal atlikėjų ir festivalių užsakymus. P. Adriaanszo muzikai būdingas muzikinę medžiagą tyrinėjantis braižas. Jam svarbiausi yra garsas, struktūra ir skambanti matematika.

Kaip rašė autoritetingas naujosios muzikos kritikas Bobas Gilmore’as: „Jo kūryba – tai abstrakti aukštesniojo lygmens muzika, prikelianti viduramžišką muzikos kaip skambančių skaičių idėją: tačiau klausimai, kuriuos ji užduoda, yra neabejotinai XXI amžiaus. Tai klausimai apie muzikos suvokimą, garso prigimtį ir laiko tėkmę.“

Maždaug pusantros valandos P. Adriaanszo kūrinį „Waves“ („Bangos“) spalio 11 d. koncerte Nacionalinėje dailės galerijoje atliks ansamblis „Synaesthesis“. Kūrinio įrašas: 

Pokalbis atviras visiems. Įėjimas laisvas. Pradžia 18 val.

Spalio 14 d., pirmadienį, 18 val. LMTA Sferoje rengiamas susitikimas su viena ryškiausių Vokietijos muzikos ir tarpdisciplininio meno kūrėjų Brigitta Muntendorf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.