Lietuvė kompozitorė pristato kūrinį istorinėje Manhetano vietoje

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, vėliau išvykusi į prestižinį Berklio muzikos koledžą Bostone, Simona Smirnova ir toliau stebina pasaulį savo muzikinio kelio vingiais. Pradėjusi muzikinę karjerą kaip džiazo dainininkė, Simona Amerikoje įgyjo kompozitorės išsilavinimą ir po studijų išsikrausčiusi į Niujorką iš karto ėmė jautį už ragų.

 Kompozitorė Simona Smirnova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kompozitorė Simona Smirnova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kompozitorė Simona Smirnova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kompozitorė Simona Smirnova.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-16 17:12, atnaujinta 2020-01-16 17:26

Grodama Niujorko džiazo klubuose ir stebindama pasaulį lietuviškų kanklių, džiazo improvizacijų ir teatrališko performanso sinteze, Simona Niujorke debiutuoja kaip kompozitorė.

Vasario 7d. Simona pristatys savo muziką istorinėje erdvėje – Teodoro Ruzvelto gimimo vietoje, kuri dabar yra Amerikos valstybės saugomas istorinis paveldas ir muziejus.

Ruzvelto gimimo vieta yra pačioje Niujorko širdyje, Manhetano centre, prie visiems gerai žinomo Union skvero, oficialiai vadinama Theodore Roosevelt Birthplace National Historic Site.

Koncerte Simona diriguos savo sukurtą partitūrą nebyliam filmui apie Žaną d’Ark. Tai nebylaus kino klasika, filmas išleistas 1928 metais, režisuotas prancūzų režisieriaus Carl Theodor Dreyer. Simonos partitūrą atliks styginių kvartetas: Lynn Bechtold (pirmas smuikas), Johnna Wu (antras smuikas), Carrie Frey (altas) ir Helen Newby (violančelė), ir pati Simona prisidės dainuodama ir skambindama kanklėmis.

Paklausta, kokie planai po Žanos d’Ark partitūros pristatymo, Simona atsako, kad sekanti muzikinė kelionė, tai mėnesio trukmės muzikinis turas po Australiją ir Naująją Zelandiją. Simoną galima bus išvysti Honolulu, Melburno, Sidnėjaus, Brisbeno, Christchurcho, Wellingtono ir Aucklando džiazo scenose.

Šiuose koncertuose Simona kartu su džiazo kvartetu atliks savo originalių kompozicijų programą „Paukščių kalba“ (eng. Bird Language), kuri intriguoja įmantriai aranžuotu kanklių skambesiu ir paukštiškomis vokalinėmis improvizacijomis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.