Prestižinėje Rusijos scenoje – neįtikėtina lietuvių kompozitoriaus ir jo orkestro sėkmė

Praėjusį sekmadienį kompozitorius Gediminas Gelgotas ir jo vadovaujamas Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO debiutavo prestižinėje Sankt Peterburgo filharmonijos salėje. Šioje salėje koncertavusį kompozitorių ir jo ansamblį išrankumu garsėjanti ir puikių koncertų gausos nuolat lepinama Peterburgo publika palydėjo lietuvių muzikantus ilgai trukusiomis stovinčiomis ovacijomis.

 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
 Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.<br> Orkestro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 11:06 AM, atnaujinta Feb 6, 2020, 11:13 AM

Klausytojų pilnoje salėje NIKO atliko dviejų dalių modernios minimalistinės muzikos programą, kurioje dominavo jauno lietuvių kompozitoriaus ir NIKO kolektyvo įkūrėjo Gedimino Gelgoto muzika. „Tokiose salėse grojame tikrai ne kasdien ir žinoma, jaudinomės. Visgi ten groti – ir didelis malonumas. Akustika nepakartojama, girdisi smulkiausi muzikiniai niuansai.

O klausytojai – itin intelektualūs, turintys milžinišką meninį kontekstą, suvokimą, todėl būdamas scenoje, atrodo, tiesiog jauti, kaip klausymo metu jie analizuoja, aktyviai interpretuoja viską, ką išgirsta. Man didžiulis kūrybos įvertinimas yra tai, kad visą dviejų dalių koncertą užbaigėme šešiais mano paties parašytais kūriniais, ir susilaukėme tokio palaikymo.. Sankt Peterburgas tikrai turi išskirtinę publiką..“ – pasakojo kompozitorius G. Gelgotas.

Tuo tarpu, Lietuvos respublikos generalinis konsulas Sankt Peterburge Dainius Numgaudis negalėjo atsistebėti lietuvių sukurta magija istorinėje pasaulio menų sostine tituluojamo miesto salėje: „Neįprastas vakaras- jau per pertauką net visai nepažįstami NIKO koncerto klausytojai priėję spaudė ranką ir dėkojo, tarsi aš pats būčiau grojęs. Koncerto įspūdis buvo pritrenkiantis net puikių atlikėjų išlepintai Peterburgo publikai.

Puikus muzikinis skonis, emocingas ir virtuoziškas atlikimas, apgalvotas sceninis įvaizdis, mąsli G. Gelgoto muzika, įdomios klasikos interpretacijos. Neslėpsiu, Vivaldžio „Metų laikus“ klausant ir stebint keliskart kamuolys strigo gerklėje. Salė pilnutėlė, šūksniai ir ovacijos jau po pirmo kūrinio, plojimai atsistojus...“

Viešėdami Peterburge, muzikantai tai pat sulaukė ir didelio Rusijos žiniasklaidos dėmesio: NIKO gyvai pasirodė rytinėje Sankt Peterburgo televizijos laidoje, kurią kasryt žiūri apie 3mln. žiūrovų, o G. Gelgoto interviu buvo transliuojami keliose radijo laidose, publikuojami didžiausiuose portaluose.

Artimiausiuose NIKO planuose – koncertai prestižiniuose festivaliuose „Odessa Classics“ (Ukraina) ir Novi Sad mieste (Serbija), koncertai Italijoje bei Prancūzijoje, o 2020 metų rudenį kolektyvas pradės jubiliejinį 15-ąjį koncertinį sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.