Oskaro Koršunovo spektaklis „Vestuvės“ aplankys Palangą

Aplankytos didžiosios scenos Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje ir kone visų Lietuvos miestų ir miestelių teatrai bei kultūros centrai – visa tai kiek daugiau nei per trejus metus pavyko pasiekti kultiniu tapusio spektaklio „Vestuvės“ kūrybinei komandai. Jau šį šeštadienį, rugpjūčio 1 d., spektaklis bus rodomas Palangos koncertų salėje.

 „Vestuvės“ tapo savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.<br> Organizatorių nuotr.
 „Vestuvės“ tapo savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.<br> Organizatorių nuotr.
 „Vestuvės“ tapo savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.<br> Organizatorių nuotr.
 „Vestuvės“ tapo savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 10:01 AM

„Vestuvės“ pastatytos pagal vieno garsiausių vokiečių dramaturgų Bertoldo Brechto pjesę. Visgi, esminė medžiaga statant šį spektaklį – tai jį kūrusių menininkų asmeninė patirtis bei juos supanti realybė.

Aktoriai žaibiškai reaguoja į nuolatos besikeičiančius įvykius visuomenėje, todėl kiekvieną kartą žiūrovų laukia vis kitoks spektaklis – aktualus, kupinas atpažįstamų situacijų ir įtraukiantis.

„B.Brechto pjesėje, kuria rėmės statydami spektaklį, kalbama apie visuomenės moralinį dviveidiškumą. Iš esmės, viskas sukasi apie paaiškėjusį ikivestuvinį nuotakos skaistybės praradimą.

Spektaklyje kalbame plačiau. Ne tik apie dviveidišką moralę ir skaistybę, bet ir apie papročių suirimą, absurdišką deformaciją to, kas kadaise buvo labiausiai sakralūs dalykai žmogaus egzistencijoje“, – pasakojo O. Koršunovas.

Kad ir kokią medžiagą statyti besirinktų režisierius O.Koršunovas, visi jo spektakliai tampa socialiai aktyviais meno kūriniais. Ne išimtis ir „Vestuvės“, tapusios savotišku šiandienos Lietuvos visuomenės veidrodžiu.

„Atveriama ir itin lietuviška specifika. Tai kaimo žmogaus, ateinančio gyventi į miestą, sutrikimas, netgi nesugebėjimas tapti taip vadinamu miesčionimi ir, žinoma, visiškas nesuvokimas vienaip ar kitaip jį įtakojančių globalizacijos procesų. Žinoma, visų pirma tai yra gera komedija, lyg veidrodis atsukta į mus ar mūsų artimuosius“, – teigia režisierius O. Koršunovas.

„Vestuvėse“ už stalo sėdasi Karolis Vilkas, Žygimantė Jakštaitė, Kęstutis Cicėnas, Viktorija Žukauskaitė, Greta Petrovskytė, Lukas Malinauskas, Oskar Vygonovski, Artiom Rybakov, Kamilė Petruškevičiūtė. Tarp svečių – visi žiūrovai, spėję rezervuoti sau vietą ir patekę į puotos salę.

„Spektaklyje žiūrovai juokiasi iš pilvo, iki ašarų. Ir tai gerai, nors spektaklis ir ne apie linksmybes – greičiau priešingai, apie mūsų papročių koroziją ir mentalines kiaurymes. Dažnai juokas mums padeda suprasti daugiau už visokius „moralite“, – artėjant spektakliui mintimis dalinasi režisierius.

„Vestuvės“ – jau šį šeštadienį, rugpjūčio 1 d., Palangos koncertų salėje. Spektaklio pradžia 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?