„Improdimensijoje“ koncertuos vienas perspektyviausių Latvijos trio

„Improdimensija“ – improvizacinei bei džiazo muzikai skirtų renginių ciklas, šį pavasarį klausytojams žadėjęs įspūdingą programą, deja, bet dėl COVID-19 buvo priverstas pristabdyti savo veiklą, o kiek vėliau atgimti virtualiu pavidalu. Tačiau atslūgus ribojimams, koncertinė veikla pamažu grįžta į įprastas vėžes.

Kārlis Auziņš, Matīss Čudars ir Ivars Arutyunyan trijulė – tai vienas ryškiausių šiandieninės Latvijos džiazo scenos kolektyvų.<br> Organizatorių nuotr.
Kārlis Auziņš, Matīss Čudars ir Ivars Arutyunyan trijulė – tai vienas ryškiausių šiandieninės Latvijos džiazo scenos kolektyvų.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-10 11:55, atnaujinta 2020-09-10 12:11

Jau šį penktadienį, rugsėjo 11 d., „Improdimensijos“ komandos kviečia muzikos mylėtojus užsukti į „MAMA Studios“ (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius) pasiklausyti vieno perspektyviausių Latvijos trio. Kārlis Auziņš, Matīss Čudars ir Ivars Arutyunyan trijulė – tai vienas ryškiausių šiandieninės Latvijos džiazo scenos kolektyvų.

Švelniai šiukštus, o gal mielai piktas? Tik loginei tvarkai prieštaraujantys oksimoronai yra pajėgūs apibūdinti šio trio kūrybą. Meistriškai iš tradicinės džiazo sinkopės į glitch/IDM estetiką gebantis peršokti kolektyvas jau spėjo nustebinti ne vieną muzikos kritiką. Tikėtina, kad liksite nustebę ir jūs.

Trio sudaro: saksofonininkas Kārlis Auziņš, kurio improvizacinį stilių ir muzikinę raištą įtakojo Danijos džiazo mokykla, gitaristas ir kompozitorius Matīss Čudars, įgijęs džiazo pagrindus Amsterdamo konservatorijoje ir perkusininkas Ivars Arutyunyan, kurio kūrybinė branda glaudžiai susijusi su Paryžiumi. Be to, M. Čudars ir I. Arutyunyan jau pažįstami Lietuvos publikai ir yra groję kitose formatuose.

Šis latviškai tarptautiškas trio, 2018 metų vasarą išleido debiutinį įrašą „Baltic“ – albumą, kuriame šalia originalių kompozicijų daug dėmesio buvo skiriama improvizacijai. Šiame albume muzikantai apjungė šiuolaikinio džiazo raišką su XIV a. užgimusia „Ars Nova“ tradicija. Tokia neįprasta žanrinė simbiozė susilaukė daugybės dėmesio. Nenuostabu, kad albumas „Baltic“ pelnė „Zelta Mikrafons“ apdovanojimą kaip geriausias džiazo albumas.

Šįmet trio pristatė antrąjį albumą „The Maze“, kurį išleido vis plačiau į tarptautinius vandenis plaukianti „Jersika Records“ leidybinė kompanija. Penkias autorines kompozicijas talpinantis įrašas net tik dar labiau išryškino puikius trijulės improvizacinius sugebėjimus, bet ir atskleidė plačius muzikinės raiškos horizontus, peržengiančius įprastus žanrinius rėmus.

Muzikantai nelinkę atvirauti apie tai kas laukia klausytojų Vilniuje. Žinoma, pasirodymo pamatu taps autorinės Auziņš/Čudars/Arutyunyan kompozicijos, tačiau kur link pasuks improvizaciniai pasažai nuspėti negali niekas. Belieka tikėtis, kad pasiklydę trijulės labirinte, sėkmingai rasite išėjimą!

Koncerto metu žiūrovams būtina dėvėti veido kaukes. Koncertas taip pat bus transliuojamas internetu. Bilietus platina „PaySera“.

Daugiau informacijos „Improdimensija“ „Facebook“ paskyroje Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ZQw_kBDmDd4

Koncertų ciklą „Improdimensija“ remia Kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.