Asmik Grigorian: „Didžiausia nuodėmė gyvenime – neišnaudoti savo galimybių“

Metams skaičiuojant paskutines dienas, nejučia sustojame, susimąstome, kokias pamokas padovanojo praėję ir kokius norėtume kurti ateinančius metus. MO muziejuje vykusio virtualaus pokalbio „Menas kurti“ metu Julijus Grickevičius kalbino operos solistę, vieną „Vilnius City Opera“ (VCO) kūrėjų Asmik Grigorian.

 A.Grigorian.<br> G.Jauniškio nuotr.
 A.Grigorian.<br> G.Jauniškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 9:44 PM

Artistė atvirai dalijosi savo prisiminimais ir istorijomis apie skirtingus vaidmenis gyvenime bei operoje, ribas, jų peržengimą, baimes ir gyvenimo filosofiją, kuri padeda veikti.

Operos kalba – suprantama visiems

VCO operos daugeliui solistų tapo tramplinu į pasaulinę sceną – ne išimtis ir Asmik, kuri šį kolektyvą iki šiol vadina savo pirmaisiais namais.

Bohemiečiai“ su manimi buvo nuo pat mano karjeros pradžios, todėl tai yra neatsiejama gyvenimo dalis, kuri visada bus su manimi. Tai yra namai, pradžių pradžia – tarsi kūdikis, už kurį visada jausiu atsakomybę, kur jis bebūtų ir ką bedarytų“, – pasakojo A.Grigorian.

Ji teigė tikinti, kad operos kalba gali būti prieinama ir suprantama visiems, ir kiekvienas iš klausančių operą joje gali surasti savo asmeninę istoriją.

„Man visada buvo labai svarbu atvesti į operą kuo daugiau jaunų žmonių. Jiems ir tiems, kurie niekada nėra girdėję operos, norėjau parodyti, kad jos personažai nėra tik herojai, bet – tokie patys žmonės kaip mes“, – tikino A. Grigorian.

Kiekvienas vaidmuo brėžia naują ribą

Sukūrusi ne vieną įsimintiną personažą operos spektakliuose Asmik teigė, kad jai niekada nebuvo sudėtinga įsijausti į vaidmenis, nes tai suteikia unikalią galimybę per vieną gyvenimą išgyventi ir patirti daug skirtingų likimų.

„Kiekvieno vaidmens patirtis mane augina kaip žmogų. Išgyvenu kiekvieno herojaus jausmus“, – atviravo dainininkė.

Vis dėlto teigiamos emocijos scenoje neatsiejamos nuo baimės, su kuria solistė kovojo 17 metų.

„Baimės jausmas – iki šiol viena didžiausių mano problemų. Tik šiemet pirmą kartą išdrįsau dainuoti premjerą be specialių vaistų, mažinančių širdies dažnius ir paniką. Baimė niekur nedingo, tiesiog dabar suprantu, kad esu pasiekusi tokį profesionalumo lygį, kai žinau, kad padarysiu viską maksimaliai, nepaisydama baimės, – dalijosi patirtimi A. Grigorian.

Kur ir kuo būti – kiekvienos dienos pasirinkimas

Pokalbio metu operos solistė išdėstė savo gyvenimo filosofiją, kuri ją įkvepia ir skatina veikti.

„Didžiausia nuodėmė gyvenime – neišnaudoti savo galimybių – to, kas tau yra vis iš naujo duodama kiekvieną dieną. Jeigu neperžengiame savo ribų – stovime vietoje“, – tvirtino pašnekovė.

Asmik įkvepiančiai pasakojo apie būtinybę turėti prioritetus, drąsą eiti savo pasirinktu keliu. Ji tikino, kad jeigu nepavyko šiandien, rytoj bus nauja proga rinktis, kur ir kuo nori būti.

Vidinė terapija ir ateities norai

Paklausta apie įkvėpimą, Asmik teigė, kad ją įkvėpti gali net mažiausios kasdienės smulkmenos, tačiau būtina išlaikyti vidinį balansą.

„Kiek savęs atiduodi, tiek po to turi ir pasiimti, kad neperdegtum“, – aiškino A. Grigorian.

Solistė užsiminė ir apie savo vidinės terapijos metodus. Vienas jos būdų atstatyti vidinę pusiausvyrą ir pailsėti – pirtis, atgaivinanti ją tiek emociškai, tiek fiziškai.

Kalbėdama apie ateitį ir norus, Asmik atviravo: „Aš noriu visko. Norėjimas yra vienas didžiausių vedlių. Kai mes kažko norime, tai mus veda tolyn“.

Žiūrėkite visą pokalbį su A. Grigorian: https://youtu.be/gwM6vzh8qks

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.