Į LNOBT didžiąją salę kviečia operos solistų rečitalių ciklas „Avanscena gyvai“

Karantino metu teatro gerbėjų vakarus namuose ne kartą nuskaidrino virtualiai transliuojami „Avanscenos“ ciklo koncertai. Dabar LNOBT dainininkai nekantrauja prisiminti tikrus klausytojų aplodismentus: jau gegužės 6, 7 ir 8 dienomis teatro Didžiojoje salėje žiūrovai išgirs operos solistų rečitalių ciklą „Avanscena gyvai“.

 M.Aleksos nuotr.
 M.Aleksos nuotr.
 M.Aleksos nuotr.
 M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-03 18:27

Ištisus metus monitoriaus ekrane tilpo darbovietės susirinkimų kambarys, giminių susitikimai, restoranai ir parduotuvės, mokyklos klasė ar universiteto auditorija, o taip pat visos koncertų ir teatrų salės.

Nenuostabu, kad nuo tokio simuliakrinio gyvenimo ne vienam jau akyse gerokai mirga... Pats laikas bent vakarais atidėti elektroninius prietaisus į šalį, pasimėgauti gyva muzika bei pasidalinti tikromis emocijomis! Duris žiūrovams atvėręs LNOBT šią savaitę kviečia į tris (skirtingus!) koncertus iš ciklo „Avanscena gyvai“.

Gegužės 6 d. (ketvirtadienį) 18.30 val. dainininkai Regina Šilinskaitė (sopranas) ir Mindaugas Jankauskas (tenoras), padedami koncertmeisterio Justo Čeponio, nukels į XIX a. pabaigos–XX a. pradžios Vieną ir Paryžių.

„Prancūzų kompozitorių vokalinei muzikai esu neabejinga, tokia programa jau seniai buvo mano repertuare. O kolega M. Jankauskas yra vokiečių ir austrų muzikos žinovas. Tad nusprendėme tai, ką labiausiai mėgstame, imti ir supinti į vientisą koncerto programą“, – sako solistė R. Šilinskaitė.

Gegužės 7 d. (penktadienį) 18.30 val. linksmon ekskursijon po įvairių Europos kraštų vokalinę muziką kartu su akompaniatoriais Lina Giedraityte ir J. Čeponiu pakvies dainininkai Julija Stupnianek-Kalėdienė (sopranas) ir Steponas Zonys (baritonas).

„Norėjosi, kad į teatro salę sugrįžtantys klausytojai gautų gerą optimizmo dozę, todėl rinkomės nuotaikingiausius, puikiai žinomus epizodus iš populiarių operų ir operečių. Čia bus ir „Sevilijos kirpėjas“, ir „Don Kichotas“, ir „Linksmoji našlė“, skambės keletas neapolietiškų dainų“, – pasakoja neseniai Jaunojo muzikos atlikėjo premija apdovanotas S. Zonys.

Gegužės 8 d. (šeštadienį) 18.30 val. operos solistai Joana Gedmintaitė (sopranas) ir Liudas Mikalauskas (bosas) kartu su koncertmeisteriu J. Čeponiu atliks lietuvių kompozitorių Stasio Šimkaus, Balio Dvariono, Vytauto Klovos, Giedriaus Kuprevičiaus kūrinių programą, o pabaigai pridės nuotaikingų Gioacchino Rossini „Sevilijos kirpėjo“ ir Gaetano Donizetti „Meilės eliksyro“ ištraukų.

„Kolega L. Mikalauskas pats apsiėmė vesti šį koncertą, todėl žiūrovai jame tikrai nenuobodžiaus. Bus ir premjerų: pavyzdžiui, aš duetą iš G. Kuprevičiaus operos „Karalienė Bona“ ir S. Šimkaus dainą „Plaukia sau laivelis“ scenoje atliksiu pirmą kartą. Tačiau svarbiausia, kad po pusmečio pertraukos pagaliau iš publikos sulauksime grįžtamojo ryšio: įrašai įrašais, o gyvų aplodismentų artistui niekas atstoti negali“, – tvirtina neseniai „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota operos solistė J. Gedmintaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.