Kieme skambėjo sutartinės

Dvi moterys, mergaitė ir vyras – tiek gyventojų susigundė kvietimu giedoti sutartines po savo daugiabučių langais. Renginio organizatoriai įsitikinę, kad ir nedideli susibūrimai yra naudingi.

V.Krėvės prospekto daugiabučių kieme gyventojai buvo pakviesti giedoti sutartinių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Krėvės prospekto daugiabučių kieme gyventojai buvo pakviesti giedoti sutartinių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2021, 1:08 PM

Birželio 28-ąją viename Dainavos gyvenamojo rajono daugiabučių apsuptame kieme buvo galima pamatyti neįprastą vaizdą. Po laikina palapine sutartinių giedotojų grupės „Kadujo“ narės Laura Lukenskienė ir Ramunė Balčiūnienė traukė dainas, joms antrino keletas moterų. Dainomis mėgavosi ir vienas vyras.

Nors pro šalį žingsniavo kiti kauniečiai, prapliupęs lietus juos išgąsdino ir prie sutartinių giedotojų daugiau niekas nebeprisijungė.

Atėjusieji neslėpė, kad pamatė „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ ir Dainavos bendruomenės iniciatyvos „Dainavos kiemas“ kvietimą drauge pagiedoti ir tokia galimybe susigundė.

Moterų besiklausęs kaunietis Antanas Bagdanskis sakė, kad klausos neturi ir dainuoti nemoka, bet pasiklausyti sutartinių jam buvo įdomu, juo labiau kad gyvena netoli ir specialiai išsiruošti į renginį nereikėjo.

„Dainavos kiemo“ iniciatorė Austėja Bliumkytė-Padgurskienė pasakojo, kad pati gyvena šiame miesto rajone ir labai norėtų, kad tarp gyventojų atsirastų geri kaimyniški santykiai.

„Pirmus žingsnius suartinant kaimynus galima žengti organizuojant nedidelius renginius. Kitais metais, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine, kiekviename gyvenamajame rajone vyks po festivalį. Dainavoje, Draugystės parke, bus pristatyta menininkų ir pačių gyventojų sukurta misterija. Jai pamažu ir ruošiamės“, – ateities planus pristatė A.Bliumkytė-Padgurskienė.

Pasiruošimas renginiui prasidėjo šią vasarą. Dainavos gyventojai jau buvo kviečiami išmokti nesudėtingų šokių žingsnių, giedoti sutartines ir pasigaminti žibintų. Tokie patys užsiėmimai vyks ir liepą.

„Tai, kad pagiedoti sutartinių atvyko nedaug žmonių, galėjo lemti ir oro sąlygos, ir kitos aplinkybės.

Pavyzdžiui, kai vyko žibintų kūrimo užsiėmimas, žmonių buvo kur kas daugiau. Manau, kad ir vasarą kauniečiams reikia įvairių renginių, juk ne visi atostogauja“, – kalbėjo A.Bliumkytė-Padgurskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.