Kitą savaitę „Kaunas Jazz“ scenoje pasirodys Salvadoras Sobralis

Festivalis „Kaunas Jazz“ ruošiasi dar keliems efektingiems susitikimams. Paskutinį liepos savaitgalį Kauno miesto atviras erdves drebinęs 31-asis festivalio sezonas jau kitą savaitę pakvies į koncertus Kaune ir Palangoje, kuriuose žibės lietuvių publikos jau pamėgtas portugalų dainininkas Salvadoras Sobralis.

 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
 S.Sobralis.<br>Rengėjų nuotr. 
K.Vaiginis. <br>Rengėjų nuotr. 
K.Vaiginis. <br>Rengėjų nuotr. 
Kaune koncertuos žymaus argentiniečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas.<br>Rengėjų nuotr. 
Kaune koncertuos žymaus argentiniečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas.<br>Rengėjų nuotr. 
Kaune koncertuos žymaus argentiniečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas.<br>Rengėjų nuotr. 
Kaune koncertuos žymaus argentiniečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas.<br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 10:49 AM

Be to, šiandien skelbiama apie dar du festivalio koncertus, įvyksiančius rudens pradžioje. Rugsėjo 2 dieną Istorijų namų kiemelyje Vilniuje, o rugsėjo 3 dieną ant Pelėdų kalno Kaune koncertuos žymaus argentiniečių gitaristo Hernano Romero ir lietuvių saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas.

„Eurovizijos“ laimėtoją Salvadorą Sobralį jau galima vadinti Lietuvos publikos numylėtiniu, „Kaunas Jazz“ kvietimu pirmą sykį Lietuvoje koncertavo 2018-aisiais, prabėgus metams po triumfo didžiausiame Europos dainų konkurse. Nuo to laiko, sužavėtas šilto priėmimo, dainininkas mūsų šalyje lankosi kasmet.

Šįsyk publikai jis pristatys naujieną – gegužės pabaigoje išleistą albumą „bpm“. „Lietuvoje man taip patinka, jog mama kartais juokauja, kad turėčiau persikelti į jūsų šalį. Iš tiesų nekantriai laukiu, kada vėl galėsiu su jumis pasisveikinti lietuviškai“, – sako dainininkas.

Jo pasirodymai vyks dviejuose Lietuvos miestuose. Rugpjūčio 18 dieną atlikėjas koncertuos renginių erdvėje „Pakrantė“ prie Kauno „Žalgirio“ arenos, o rugpjūčio 19 dieną – Palangos koncertų salėje.

Salvadoro Sobralio klipas „Paint The Town“:

Beje, koncertu Kaune bus paminėta ypatinga proga. „Šių metų rugpjūčio mėnuo ypatingas visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Rugpjūčio 18-ąją „Žalgirio“ arena minės 10-ies metų gimtadienį. Taip pat sukanka 10 metų ir „Kaunas Jazz“ bei „Žalgirio“ arenos draugystei. 

Todėl šio ypatingo bendradarbiavimo proga „Kaunas Jazz“ ir „Žalgirio“ arena pristato Salvadoro Sobralio koncertą“, – sako „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

2017-aisiais Kijeve „Euroviziją“ įtikinamai laimėjęs Salvadoras Sobralis tapo šiame konkurse vietą atrandančios brandesnės muzikos simboliu.

„Amar pelos dois“ – harmoniškai turtingas, lyriškas, melodingas kūrinys. Tai emocinga daina, kuri kvėpavo „Eurovizijoje“. Nesigėdiju ir nebijau to pasakyti – tai buvo geriausia daina“, – viename iš retų savo interviu sakė Salvadoras Sobralis, kuriam pernai maksimalų balų skaičių skyrė ir Lietuvos žiūrovai bei komisija.

Salvadoro pergalingas pasirodymas 2017-ųjų „Eurovizijoje“: 

Laimėti dainininkui nesutrukdė ir silpna sveikata. Į „Euroviziją“vykusiam Salvadorui Sobraliui buvo būtina širdies persodinimo operacija. Ji atlikta 2017-ųjų pabaigoje, o po sudėtingos operacijos atsigavęs dainininkas triumfuodamas grįžo į sceną. Kaip galėjo įsitikinti Kaune, Vilniuje, Trakuose, Palangoje atlikėją jau mačiusi Lietuvos publika, po operacijos jis visiškai atsigavo, yra kupinas jėgų ir gyvenimo džiaugsmo.

Kauną ir Vilnių rugsėjo pradžioje aplankysiantis gitaristo Hernano Romero ir saksofonininko Kęstučio Vaiginio duetas – jau gerai pažįstamas „Kaunas Jazz“ publikai.

JAV gyvenantis Hernanas Romero jau ne tik moka ištarti nemažai žodžių lietuviškai, bet po dar kelerių metų tikriausiai galėtų parašyti ir knygą apie keliones į Lietuvą ir po mūsų kraštą važinėti, nebeįsijungdamas navigacijos programėlės telefone. Kartu su Kęstučiu Vaiginiu jis išmaišė visą mūsų šalį, festivalyje jau lankėsi daugiau nei dešimt sykių.

Garsios dainininkės Estelos Raval sūnus Hernanas Lietuvos publiką papirko ne tik virtuoziška grojimo technika ir karštomis pietietiškomis natomis, bet ir niekada nuo veido nedingstančia šypsena ir draugiškumu. Visa tai šio muziko gyvenime dera dar ir su kompozitoriaus talentu bei įspūdingais karjeros pasiekimais. Niujorke kelią į didįjį džiazo žaidimą prasiskynęs Hernanas greitai pradėjo muzikuoti su legendiniais gitaristais Johnu McLaughlinu ir Paco de Lucia. 

Ypač glaudūs muzikiniai ryšiai jį sieja su ne kartą Lietuvoje koncertavusiu gitaros didmeistriu Alu Di Meola – nuo 1990-ųjų Hernanas padėjo įrašyti kone dvidešimt šio muzikanto albumų. Nuo flamenko, karštų pietietiškų ritmų iki džiazo ir ritmenbliuzo – tokia plati muzikos paletė atsiskleidžia soliniuose Hernano įrašuose ir projektuose su kitais atlikėjais, tarp jų ir su populiariąja Alicia Keys. 

Kęstutis Vaiginis festivalyje „Kaunas Jazz“ debiutavo dar 2002 metais, ir nuo to laiko jo vaidmuo šalies scenoje kasmet tampa vis ryškesniu. Olandijoje ir JAV studijavęs muzikantas keliolika metų publiką žavi ir originalia kūryba, ir ambicingais tarptautiniais projektais – tarp jo partnerių buvo Barbara Dennerlein, Danielis Messina, Davidas Berkmanas, Edas Howardas ir daugelis kitų garsenybių, o koncertų geografija nusidriekė nuo JAV iki Kinijos, Malaizijos, Azerbaidžano ir Pietų Afrikos.

Daugybė konkursuose pelnytų prizų, meistriškumo kursų, muzikinių pažinčių – visa tai praturtino Kęstučio muzikinį kelią, suteikė daug patirties, kuria jis dabar dalijasi ne tik su Lietuvos publika.

Tradicinio džiazo, Lotynų Amerikos, Afrikos muzikos potėpiais savo grojimą spalvinantis lietuvis kartu su Hernanu Romero koncertuose kuria jaukią atmosferą, o daugybė kartu surengtų koncertų leidžia šiam duetui vienas kitą jausti iš pusės natos – tai patvirtins būriai jų pasirodymuose jau apsilankiusių Lietuvos klausytojų.

Hernano Romero ir Kęstučio Vaiginio pasirodymo ištrauka: 

Rugsėjo 10-ąją „Kaunas Jazz“ garsai skambės Joniškio Raudonojoje (Žieminėje) Sinagogoje – čia koncertą su žinomų Lietuvos džiazo muzikantų grupe surengs vokalistė Eglė Vakarinaitė.

Festivalį gruodžio 6 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vainikuos vieno garsiausių pasaulio džiazo vokalistų, „Grammy“ laimėtojo Gregory Porterio koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Bilietus į visus „Kaunas Jazz“ renginius platina BILIETAI.LT

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.