Vilniuje prasideda XXIV Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2021“

Spalio 27 dieną į sostinę atkeliauja Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2021“, kurio metu organizatoriai pristatys aktualiausias akordeono meno tendencijas. Iki pat lapkričio 19 dienos klausytojų laukia net aštuoni festivalio koncertai, kuriuose pasirodys veržlūs, novatoriški, aistringi ir kūrybiški atlikėjai savo koncertinio gyvenimo neįsivaizduojantys be iššūkių ir eksperimentų. Dauguma koncertų nemokami!

 „Face2face“.<br> Rengėjų nuotr.
 „Face2face“.<br> Rengėjų nuotr.
 „Face2face“.<br> Rengėjų nuotr.
 „Face2face“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 10:48 AM

Ar norėtumėte išgirsti Johno Williamso „Žvaigždžių karų“ maršą, Stingo „Englishman in New York“, Ennio Morricones „Cinema Paradiso“, Michaelo Jacksono, Stevie Wonderio populiariausias dainas ar AC/DC? O gal norite išgirsti įspūdingai atliekamą Antonio Vivaldi „Žiemą“ iš ciklo „Keturi metų laikai“?

Visa tai ir dar daugiau staigmenų, kurių nesitikėtumėte išgirsti tokiame koncerte, stebins ir pristatys ansamblis „Face2face“! Spalio 27 dieną 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje laukia ypatingas pirmasis festivalio renginys!

Ansamblio „Face2face“ nariai – Bartoszas Kołsutas ir Pawełas Janas akordeono muzikos mėgėjams žinomi išskirtinių koncertinių programų pristatymais, nuo virtuozinės klasikinės muzikos ir prancūziškos miuzetės iki elektroninių ar „crossover“ kompozicijų. Dvi impulsyvios asmenybės susijungia į intriguojantį projektą, persmelktą eksperimentais. Lietuvos publikai šį netradicinį ir ypač patrauklų ansamblio projektą Tarptautinio akordeono festivalio VILNIUS 2021 organizatoriai pristato pirmą kartą.

Jaunų muzikantų kerinti ekspresija, išskirtinis sceninis žavesys peržengia skirtingų stilių ir žanrų ribas. Kontrastais stebinanti, intriguojanti ir spalvinga programa publikos dėmesį prikaustys nuo pirmųjų akordų.

B.Kołsutas yra projekto „Jaunasis metų muzikas“ Varšuvoje laimėtojas, konkurso „Eurovision Young Musicians“ finalininkas Kelne (Vokietija), „IBLA Grand Prize 2015“ Ragusoje (Italija) laureatas. Kelis kartus ji koncertavo legendinėje „Carnegie Hall“ salėje Niujorke. Atlikėjas yra F. Chopino Universiteto Varšuvoje, „Hochschule fur Musik“ Detmolde ir „Folkwang Universität der Künste“ Esene (Vokietija) auklėtinis.

P.Janas, atlikėju bei kompozitorius, yra puikiai įvaldęs elektroninės, eksperimentinės bei improvizacinės muzikos subtilybes. Jis tapo skaitmeninio akordeono konkurso nugalėtoju ir pasirodė „Auditorium Parco della Musica“ Romoje. Muzikas Studijavo F. Chopino Universitete Varšuvoje ir „Musik und Kunst Privatuniversität“ Vienoje, (Austrija).

Abu muzikai su koncertiniais turais yra apkeliavę visą pasaulį. Jie pasirodė daugybėje tarptautinių Europos festivalių, o taip pat JAV, Kanadoje, Kinijoje. Buvo programų „Dongsan Research Fundation & Pro Polonia Society“, „Societe Generale“, Kultūros ministro „Jaunoji Lenkija“ stipendininkai.

Koncerto programoje skambės Stevie Wonderio, Antonio Vivaldi, Johno Williamso, Michaelo Jacksono, Ennio Morricone, Astoro Piazzolla'os, Stingo, AC/DC ir kt. autorių kūriniai. Bilietus platina: www.bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business