Lietuvių tenoras sužavėjo pasaulinę operos žvaigždę Grace Bumbry

Europos bei Australijos klasikinio dainavimo meno žinovų ir gerbėjų įvertintas, lietuviškuoju Caruso tituluojamas tenoras Antanas Zakarauskas 2021-uosius vadina atradimų metais ir po ilgos pertraukos – lapkričio 28 d. – kviečia į koncertą Šv.Kotrynos bažnyčioje.

 A.Zakarauskas su G.Bumbry.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Zakarauskas su G.Bumbry.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Zakarauskas su G.Bumbry.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Zakarauskas su G.Bumbry.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  A.Carpenito.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  A.Carpenito.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 J.Vaškevičiūtė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 J.Vaškevičiūtė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
A.Zakarauskas lapkričio 28 d. kviečia į koncertą Šv.Kotrynos bažnyčioje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
A.Zakarauskas lapkričio 28 d. kviečia į koncertą Šv.Kotrynos bažnyčioje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 1:54 PM

Lietuvos muzikos akademijoje ir Italijoje dainavimo meno mokęsis, vėliau į Australiją išvykęs solistas po perklausos buvo pakviestas stažuotis Sidnėjaus operos studijoje. Jis koncertavo JAV, Australijoje, Danijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Latvijoje, Italijoje, Lenkijoje ir kitose pasaulio šalyse.

Šiuo metu A.Zakarauskas vokalinius sugebėjimus tobulina pas daugiau nei penkiasdešimt metų sceninės patirties turinčią ir net dviejų JAV prezidentų – J. F. Kennedy ir B. Obamos – už nuopelnus Jungtinių Valstijų kultūrai apdovanotą operos primadoną Grace Bumbry.

Pirmoji juodaodė Venera R.Wagnerio operoje ir neabejotinai viena žymiausių savo kartos operos primadonų G.Bumbry 1976 metais yra koncertavusi ir Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre: vieną vakarą ji atliko Aidos, o kitą – Amneris vaidmenis.

Prieš kelias savaites Austrijoje rengdamasis koncertui Šv. Kotrynos bažnyčioje tenoras iš G.Bumbry išgirdo komplimentą. „Aš padainavau ir stojo nejauki tyla. Susižvalgėme su pianistu ir nerimastingai laukėme, ką gerbiama Grace Bumbry pasakys, o ji tik tylėjo... Staiga pažvelgė man į akis ir tarė: „Nuostabu. Tai buvo tiesiog nuostabu. Nežinau, kaip tu tai padarei, bet buvo nepakartojama“, – prisiminė A.Zakarauskas.

Solistas negalėjau patikėti, kad tokio lygio atlikėja nuoširdžiai susižavėjo jo dainavimu. „Jos žodžiai mane įkvėpė ir tapo savotišku paraginimu dar nuoširdžiau ruoštis artėjančiam koncertui“, – prisipažino tenoras.

Tiesa, scenoje Antaną išvysime ne vieną – pasirodys ir dar viena G.Bumbry studentė – sopranas iš Italijos Antonella Carpenito bei mecosopranas Jovita Vaškevičiūtė-Vaska, jiems akomponuos pianistas Linas Dužinskas.

„Su Antonella, kuri yra dainavusi su tokiais dirigentais kaip Riccardo Muti, Nello Santi, Danielis Orenas ar Jordi Bernaceras, susipažinome Italijoje, kai abu debiutavome pagrindiniuose vaidmenyse operoje „Džokonda“.

Mes jaučiame vienas kitą, atliekame panašų repertuarą, o mūsų balsai yra panašūs savo dinamika, ekspresija ir muzikiniu intelektu. Žinoma, Lietuva gali didžiuotis daugeliu gražių balsų ir pasaulinį pripažinimą pelniusiais atlikėjais, bet man norėjosi nudžiuginti savo mylimą publiką dovana, pristatant šią išskirtinio balso savininkę.

Kartu taip pat dainuos Jovita Vaškevičiūtė-Vaska, kurios Lietuvos publikai pristatinėti tikrai nereikia. Koncertui padeda pasiruošti pianistas, koncertmeisteris Linas Dužinskas, kuris jau ne pirmą kartą dalyvauja žiūrovams pateikiant naują muzikinę programą.

Šįkart programoje publikos laukia G.Bizet, G.Puccini, A.Ponchielli, G.Verdi ir kitų kompozitorių operos šedevrai“, – atskleidė tenoras A.Zakarauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.