Asmeninis B.Lubio gyvenimas vertas kino filmo

Bronislovas Lubys labiausiai buvo žinomas kaip verslininkas ir politikos veikėjas. Jo asmeninis gyvenimas likdavo šešėlyje. Ir pats B.Lubys nelabai mėgdavo, jeigu kas nors imdavo kapstyti pernelyg giliai. Koks jis buvo be dalykinio kostiumo?

Su bū­si­mą­ja ant­rą­ja žmo­na Ly­di­ja B.Lu­bys ar­ti­miau su­si­pa­ži­no jam ypač sun­kiu lai­ku - 1989 m. per ga­myk­lo­je Jonavoje įvy­ku­sią eko­lo­gi­nę ka­tast­ro­fą.<br>R.Neverbickas
Su bū­si­mą­ja ant­rą­ja žmo­na Ly­di­ja B.Lu­bys ar­ti­miau su­si­pa­ži­no jam ypač sun­kiu lai­ku - 1989 m. per ga­myk­lo­je Jonavoje įvy­ku­sią eko­lo­gi­nę ka­tast­ro­fą.<br>R.Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Jad­vy­ga Karaliūnienė ("Lietuvos rytas")

Oct 24, 2011, 1:38 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 2:35 PM

B.Lubio, lrytas.lt/-13193822331317482708-druskininkuose-va%C5%BEiuodamas-dvira%C4%8Diu-mir%C4%97-verslininkas-b-lubys-nuotraukos-nuolat-papildoma.htm"="">lrytas.lt/-13193822331317482708-druskininkuose-va%C5%BEiuodamas-dvira%C4%8Diu-mir%C4%97-verslininkas-b-lubys-nuotraukos-nuolat-papildoma.htm"" target="_blank">kuris netikėtai mirė sekmadienį, asmeninis gyvenimas klostėsi daug sudėtingiau negu verslo reikalai. Našlė likusi 19 metų už vyrą jaunesnė Lydija - antroji „Achemos“ vadovo žmona.

Pirmoji B.Lubio žmona Irena buvo medikė. Šeimą artimai pažinoję jonaviškiai pasakojo, kad tai buvo labai graži ir šauni pora, ji susilaukė dukters Jūratės.

Tačiau gyventi kartu sutuoktiniams nebuvo lengva, nes B.Lubys sparčiai kopė karjeros laiptais tuometėje Jonavos azotinių trąšų gamykloje. Sudėtingos chemijos pramonės įmonės veiklos procesai netilpo į oficialų vadovo darbo laiką - B.Lubys į namus grįždavo vėlai ir pavargęs.

Vaikas gyventi liko su tėvu

Viena kurstyti šeimos židinį pavargusi medikė įsimylėjo jaunesnį vyrą, pora išsiskyrė.

Tačiau jųdviejų duktė liko gyventi su tėvu. Didelės gamyklos vadovas vienas augino mergaitę, rūpinosi jos mokslais.

Užaugusi Jūratė pasuko motinos keliu - tapo vaikų gydytoja, ištekėjo už teisininko Romo Žadeikos.

Buvo svajonių jaunikis

Jonava yra mažas miestas, todėl čia visi žinojo, kas su kuo gyvena. Turtingas, protingas, mokantis komplimentus sakyti išsiskyręs vyras buvo ne vienos moters svajonė.

B.Lubys ilgai nesiryžo antrai santuokai. Jis draugams sakydavo tebemylintis pirmąją žmoną.

Esą dukters vestuvėse pasakęs Irenai, kad ji galinti kada panorėjusi pas jį sugrįžti, visada yra laukiama.

Niekam nebuvo paslaptis, kad trąšų gamybos milžino generalinis direktorius turėjo žavią tamsiaplaukę draugę. Su šia mergina jis daugiau nei dešimtmetį pasirodydavo ir viešumoje, tačiau jos nevedė.

Pasipiršo tapęs premjeru

Su būsimąja antrąja žmona Lydija B.Lubys artimiau susipažino jam ypač sunkiu laiku - 1989 metais per gamykloje įvykusią ekologinę katastrofą.

Suirus rezervuarui, į aplinką išsiliejo apie 7 tonas skysto amoniako, paskui prasidėjo gaisras nitrofoskos ceche, todėl generaliniam direktoriui teko dieną naktį būti darbe.

Naują mylimąją B.Lubys vedė tik tapęs Lietuvos premjeru - vieną dieną paskambino, paprašė pasipuošti, parvežė didelę puokštę gėlių ir oficialiai įteisino santykius.

Antroji žmona B.Lubiui taip pat pagimdė dukterį. Viktorijai dabar trylika metų.

Pats vežė dukterį gimdyti

„Nežinau, ar daug Lietuvoje yra tėvų, kurie vieni užaugina vaikus. Tai apie žmogų daug pasako“, - „Lietuvos ryto“ žurnalistei yra sakęs ne vienas B.Lubį artimai pažinojęs žmogus.

Daug kas žino, kokie artimi tėvas ir duktė buvo ir vėliau, kai Jūratė ištekėjo, gimdė vaikus. B.Lubys pats yra pasakojęs, kaip savo automobiliu iš Jonavos į Kauną vežė dukterį gimdyti. Vos tik peržengusi ligoninės slenkstį jauna moteris padovanojo jam anūką.

„Nieko nenutuokiau apie gimdymą. Koks aš kvailys - ką būčiau daręs, jei Jūratė būtų pradėjusi gimdyti automobilyje“, - po to kalbėjo B.Lubys.

Į darbą pasinėręs vyras, pasak draugų, visada rasdavo laiko, jei jo reikėjo Jūratei. B.Lubys puikiai sutarė ir su žentu buvusiu Kauno prokuroru, o vėliau jo koncerne įsidarbinusiu R.Žadeika.

„Jis labai mylėjo ir Viktoriją. Vadino ją maža princese“, - apie santykius su antrąja dukterimi, kuri gerokai jaunesnė už B.Lubio anūkus, pasakojo šeimos draugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.