Šiurpioje avarijoje Švedijoje – trys lietuvių lavonai

Šiurpioje avarijoje Švedijoje žuvo trys lietuviai emigrantai, dar vienas buvo sunkiai sužeistas, kai lietuvių vairuojamas mikroautobusas airiškais numeriais rėžėsi į vilkiko galą. Pavojingu laikomame Švedijos kelyje E10 vilkikas rusiškais numeriais pristabdė, kai į kelią išbėgo elnias. Mikroautobusas dideliu greičiu trenkėsi į jo galą. Mašina buvo visiškai sumaitota.

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

Jul 23, 2012, 4:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:24 PM

Du mikroautobuso keleiviai mirė iki atvykstant medikams, vienas buvo nuvežtas į ligoninę. Avarija įvyko praėjusį ketvirtadienį, praneša nsd.se.

Švedijos žiniasklaida teigė, kad žuvę yra latviai. Tačiau lrytas.lt žurnalistui Telšių gyventojai patvirtino, kad avarijoje žuvo lietuviai, vienas iš jų yra telšiškis J. A.

Pareigūnai dirbo visą dieną, kad nustatytų aukų tapatybes, ir kreipėsi pagalbos į Interpolą, nes aukos užminė daug mįslių.

„Avarijos vietoje radome latvišką pasą, bet viskas buvo taip sumaitota, kad sunku pasakyti, kas yra kas. Paprastai mikroautobuso priekyje yra trys sėdimos vietos, tačiau panašu, kad ten sėdėjo keturi žmonės“, - aiškino Norboteno srities policijos atstovas Erikas Kummu.

Pats prastos techninės būklės mikroautobusas buvo registruotas Airijoje. Ant jo liko Airijos kompanijos „City Post“ ženklai. Tačiau šios kompanijos atstovas tvirtino, kad mikroautobusu naudojosi kompanijai dirbę subrangovai.

Galiausiai mašina buvo taip susidėvėjusi, kad kompanija nusprendė įsigyti naują transporto priemonę, o šią parduoti. Anot „City Post“ atstovų, mikroautobusą įsigijo asmuo iš Lenkijos. Pirkėjas privalėjo pašalinti kompanijos logotipą nuo mikroautobuso, bet to nepadarė.

Airijos valdžios institucijos patvirtino, kad mikroautobusas vis dar tebėra registruotas Airijoje ir priklauso asmeniui, kurio pavardė skamba „užsienietiškai“.

Švedijos pareigūnai neturėjo duomenų, ką lietuviai veikė šioje šalyje. Mikroautobuse nebuvo krovinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.