Pirmo rugio pėdo šventėje Kentrių kaime buvo smagu

Pagėgių savivaldybės Kentrių kaimo bendruomenės taryba ir seniūnaitis Romaldas Mančas vėl, kaip ir pernai, pakvietė į pirmo rugio pėdo šventę.

Šventėje buvo pagerbtas vyriausias Kentrių kaimo gyventojas Klemensas Pukelis.<br>S. Bielskis
Šventėje buvo pagerbtas vyriausias Kentrių kaimo gyventojas Klemensas Pukelis.<br>S. Bielskis
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Jul 24, 2012, 4:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:31 PM

Į šią šventę buvo pakviesti sugrįžti visi, kurie Kentriuose gyveno, mokėsi, dirbo, o šiuo metu yra išvykę. Suvažiavo apie šešiasdešimt buvusių kentriškių, šventė tikrai pavyko. Po pietų ir lietus liovėsi. Pjovėjai pasuko į jaunojo ūkininko Vaido Prėniaus rugių lauką.

Moterys rišo rugių pėdus, paskui vyrai juos kūlė, malė miltus ir, galų gale, šeimininkės kepė duoną. Ragavo ir visi gyrė - ji tikrai labai skani buvo.

Po Vitalijos Katunskytės koncerto atėjo metas pagerbti geriausius. Buvo pasveikinti kaimo ūkininkai Regina ir Edmas Valantinai, gražiausios sodybos šeimininkai Eugenija ir Romanas Zongailai, Laima ir Stasys Pukeliai. Apdovanojimai teko ir naujagimiams – gandrai jų į Kentrius šiemet tris atnešė. Pagerbta ir daugiavaikė Rasos bei Gintaro Grublių šeima, auginanti aštuonis vaikus. Už aktyvią visuomeninę veiklą buvo apdovanoti Juozas Zakarauskas, Pranas Macijauskas, Jurgita Stumbrienė.

Nepamiršta padėkoti ir gausiam būriui šventės rėmėjų – Tadui Girčiui, Remigijui Špečkauskui, ABF „Šilutės Rambynui“, Pagėgių kredito unijai, Kentrių kaimo ūkininkams.

Pasodintas simbolinis ąžuoliukas šventei atminti. Vyko vakaronė, visi gražiai linksminosi.

Seniūnaitis R. Mančas sakė, kad tokia šventė bus švenčiama kasmet liepos trečiąjį šeštadienį. „Prie duonos kelio kitąmet bandysime ir pieną prisiminti – jį seperuosime, mušime sviestą, spausime sūrius“, - apie sumanymus kalbėjo R. Mančas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.