Panevėžio mero pasakos klausę vaikai leipo nuo karščio

Penktadienio pavakarę Panevėžio centre, Laisvės aikštėje praeiviai galėjo matyti neįprastą vaizdą. Ant nedidelės scenos, įrengtos netoli miesto savivaldybės, sėdėjo ir vaikams pasaką skaitė Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius. Svilinant maždaug 30 laipsnių karščiui, juodu kostiumu vilkintis meras didvyriškai perskaitė netrumpą pasaką iš savo mėgstamiausios vaikystės knygos. Tuo tarpu dauguma mažųjų klausytojų nebuvo tokie kantrūs – net neįpusėjus skaitymui iš atokaitos priešais sceną išsilakstė ieškoti pavėsio.

Iš pradžių žiūrovai nuo saulės dangstėsi knygynų tinklo padovanotais plakatais...<br>R. Stundžienė
Iš pradžių žiūrovai nuo saulės dangstėsi knygynų tinklo padovanotais plakatais...<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 27, 2012, 8:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:12 PM

Panevėžio vadovas V. Satkevičius skaityti pasakų į Laisvės aikštę išėjo ne karščio paveiktas. Jis, kaip ir dar kelių didžiųjų Lietuvos miestų vadovai, sutiko dalyvauti vienos Lietuvos leidyklos organizuotame projekte, skatinančiame skaityti knygas „Augu skaitydamas“.

Organizatorių paprašytas vaikams paskaityti ištrauką iš savo mėgstamiausios vaikystės knygos, V. Satkevičius pasirinko pasaką „Princo konsorto sūnus“ iš Kristiano Pino knygos „Pasakos“. Vėliau žurnalistams Panevėžio meras pasakojo, kad šis jam labai patikęs pasakų rinkinys išleistas 1969 metais. Tais metais būsimasis politikas kaip tik baigė pirmąją klasę. Tiesa, į mokyklą V. Satkevičius atėjo jau pamėgęs knygų skaitymą – sako išmokęs skaityti būdamas ketverių.

Vėliau, jau suaugęs, V. Satkevičius pasakas skaitydavo savo trims vaikams ir ... kaimynų atžaloms. Politikas prisimena laikus, kaip su šeima teko gyventi šeimyniniame bendrabutyje Tulpių gatvėje. Tuomet kaimynai, vakare panorėję kur nors išeiti, palikdavo savo vaikus jam prižiūrėti. „O grįžę rasdavo ir juos, ir mane miegančius“, – pasakojo meras, skaitydavęs knygas tol, kol užmigdavo ir patys ištvermingiausi kalusytojai.

Penktadienį Laisvės aikštėje mero skaitomos pasakos besiklausantys vaikai neužmigo. Tačiau daugumą jų įveikė saulė – tuo metu Panevėžyje buvo apie 30 laipsnių karščio. Iš pradžių kantriai sėdėję ant kėdžių priešais sceną pačioje saulės atokaitoje, netrukus mažieji klausytojai, jų tėveliai ar seneliai neištvėrė ir išsivaikščiojo atokiau nuo scenos ieškodami pavėsio.

Pasaką meras skaitė maždaug pusvalandį, per pertraukėles smuiku griežė panevėžietė moksleivė Rugilė Lukoševičiūtė.

Atsisveikinęs su kantriausiais skaitytojais ir nulipęs nuo scenos, V. Satkevičius žurnalistams apgailestaudamas sakė, dabar negali daug laiko skirti knygų skaitymui. Dažniausiai jis tik paskaito kelis puslapius vakare, norėdamas atitrūkti nuo darbo rūpesčių. Šiuo metu jis taip skaitinėja Aleksandro Diuma romaną „Po dvidešimties metų“ – „Trijų muškietininkų“ tęsinį. O savo mėgstamiausia knyga pavadino Ericho Marijos Remarko „Vakarų fronte nieko naujo“. Gali būti, kad netrukus V. Satkevičiui vėl teks pradėti skaityti pasakas – prieš porą mėnesių gimė jo pirmoji anūkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.