Baigdamas kelionę dviračiu A. Kubilius patikrino statybas Visagine

Visagino atominės elektrinės (VAE)

„Tai mes tikrai galėsime būti tikri, kad visi parengtiniai darbai atliekami pačiu aukščiausiu lygiu“ - apsilankęs Visagine sakė A. Kubilius.<br>R. Stundžienė
„Tai mes tikrai galėsime būti tikri, kad visi parengtiniai darbai atliekami pačiu aukščiausiu lygiu“ - apsilankęs Visagine sakė A. Kubilius.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-07-29 16:32, atnaujinta 2018-03-17 18:21

„Aš čia buvau prieš metus, ir dar matėm tik žalią tuščią lauką ir vizijas, kaip atrodys VAE, o dabar jau susipažinome su lietuvių ir amerikiečių atliekamais geologiniais tyrimais, kurie atitinka aukščiausius tarptautinių tyrimų standartus“, - BNS telefonu sakė aikštelę apžiūrėjęs premjeras.

„Mums parodė, kaip atliekami gręžiniai, kaip atrodo grunto ir uolienų mėginiai, tai gręžiniai yra atliekami giliausiai iki 220 metrų gylio, tada siunčiami į tarptautines laboratorijas ir labai preciziškai kruopščiai, pagal patvirtintas metodikas, tiriami. Tiesiog matome, kad realūs darbai rengiant VAE projektą yra pradėti, numatoma pamatų duobė bus 25 metrų gylio. Pačios statybos prasidės 2015 metais, be tiki to laiko pradėti svarbiausi pasirengimo darbai“, - kalbėjo premjeras.

Pasak jo, prieš kelerius metus yra atlikti tyrimai dėl tektoninių lūžių būsimos elektrinės vietoje, ir tarptautiniai ekspertai fiksavo, jog aktyvių lūžių nėra.

„Klausėme ir apie tektoninius lūžius, tai tyrimai atlikti prieš kelis metus ir nebuvo pastebėta aktyvių tektotinių lūžių, ir tas fiksuota tarptautinių ekspertų, taigi gaiu pasakyti, kad mes turime visus aukščiausius branduolinės saugos standartus atitinkančią statybvietės aikštelę“, - sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, iš viso tiriant VAE statybos aikštelę bus atlikta apie 40 geologinių gręžinių, o vieno gręžinio išgręžimas trunka apie pusantro mėnesio. „Tai mes tikrai galėsime būti tikri, kad visi parengtiniai darbai atliekami pačiu aukščiausiu lygiu“ - reziumavo Vyriausybės vadovas.

Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje. Vyriausybė planuoja, kad jėgainės statyba prasidės 2015 metais, o vėliausiai 2022 metais ji jau galėtų gaminti elektrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.